+31(0)344-640035 info@fairwood.nl

Eiken vloer

eiken vloer

Eiken vloer hard goed te kleuren Ideale houtsoort voor vloeren

Houten vloeren; plankenvloer visgraatvloer

Massieve houten vloer of lamelparket?
Planken of parket?

Houten vloeren; plankenvloer visgraatvloer

Massieve houten vloer of lamelparket?
Planken of parket?

Showroom in:

Houten vloeren; plankenvloer visgraatvloer

Bent u op zoek naar een vloer die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en kosteneffectief? Zoek dan niet verder dan eiken vloeren! Eikenhout is een populaire keuze voor vloeren vanwege zijn duurzaamheid, sterkte en tijdloze schoonheid. Maar wist u dat eiken vloeren ook tal van voordelen hebben voor uw huis en het milieu? In tegenstelling tot andere vloeren zijn eiken vloeren afkomstig uit duurzame bossen, waardoor ze een milieuvriendelijkere keuze zijn. Bovendien zijn eiken vloeren gemakkelijk te onderhouden en gaan ze tientallen jaren mee, waardoor ze een kosteneffectieve investering voor uw huis zijn. Dus als u op zoek bent naar een vloer die zowel mooi als duurzaam is, zijn eiken vloeren de juiste keuze.

Welke vragen houten vloeren?

Hoe houten vloer kopen?

Bij Fairwood koopt u uw houten vloer in 6 stappen: kijken-kaderen-keuren-kleuren-kiezen-kopen. Lees 6 stappen methode

Welke houtsoort?

Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur, tekening en eigenschappen.
Elke plank heeft zijn eigen verhaal.
Wind, regen, bodem, zon, sneeuw?
De natuur heeft uw vloer gemaakt.
Daar kan geen plastic vloer mee concurreren!

Echte houten vloer duurzaam

Een houten vloer is een natuurlijk product met een zeer lage CO2-voetafdruk, vooral wanneer het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast gaat een goede houten vloer een leven lang mee en kan deze meerdere malen worden geschuurd voor een volledig nieuwe uitstraling in een andere kleur of afwerking. Hierdoor is geen enkele vloer zo duurzaam als een echte houten vloer.

Bovendien heeft een houten vloer de eigenschap om warmte langer en beter vast te houden dan enig ander alternatief. Dit zorgt voor een behaaglijk warme ruimte zonder extra stookkosten. Als u kiest voor lamelparket met een dikte dunner dan 16 mm, heeft het ook lage RC-waardes (minder dan 0,1) en wordt de ruimte snel opgewarmd.

Echte houten vloer milieuvriendelijk

In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen die vaak geproduceerd worden in Azië en vol zitten met weekmakers, geeft echt hout geen schadelijke stoffen af in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over een ongezond leefklimaat in uw huis.

Bovendien wordt er op dit moment nog weinig gesproken over de afvalproblemen die ontstaan door het gebruik van kunststof vloerbedekkingen zoals laminaat, PVC en SPC. Deze bergen plastic zullen in de toekomst een groter afvalprobleem vormen dan de huidige problemen rondom kunstgrasvelden, die nu vervangen worden door echt gras. Met een echte houten vloer kiest u daarom niet alleen voor een gezond leefklimaat in uw huis, maar ook voor een milieuvriendelijke keuze op de lange termijn.

Parket of planken?

Uw houten vloer kan in verschillende legpatronen worden gelegd.

  • Planken
  • Parket

Planken worden in zogenaamd wildverband gelegd (zonder patroon gewoon 1 voor 1 van de bundel).

Parket wordt volgens een vooraf bedacht patroon gelegd.
Voorbeelden zijn; Visgraatvloer, Hongaarse punt, Blokpatroon, Versaillesparket

Olie of lak?

Welke soort afwerking op de houten vloer past bij mij?

Lak, olie, hardwaxolie of was?

Het antwoord op de vraag ligt in:

 • welke uitstraling wenst u?
 • welk budget heeft u?
 • welk onderhoud?

Parketlegger of zelf leggen?

Wie gaat de houten vloer leggen?

Tegenwoordig zijn houten vloeren ook zelf goed te leggen. Zeker met wat tips en beschrijvingen.

Maar u kunt ook een door Fairwood erkende parketlegger nemen.

Wat kost een houten vloer?

De meest gehoorde vraag; wat kost een houten vloer?

Ons antwoord; wat wilt u en wat verwacht u van de houten vloer?

Door de grote keuze in houtsoorten, soorten vloeren, legmethodes zijn er tal van prijzen.

En vergeet niet; Fairwood heeft actievloeren, outletvloeren en door directe import algmeen lage prijzen vloor vloeren

Werking houten vloer?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een echte houten vloer juist goed te combineren met vloerverwarming. Het gespreide en geleidelijke verwarmingsproces dat vloerverwarming biedt, is namelijk ideaal voor houten vloeren.

Hout blijft namelijk stabieler wanneer het proces rustig en gelijkmatig verloopt in de ruimte. Dit maakt vloerverwarming een uitstekende keuze voor het verwarmen van een houten vloer.

Ja, hout werkt door schommelingen in warmte en vocht. Wanneer we daarmee rekening houden hoeft dit geen enkel probleem te zijn en kunt u genieten van uw houten vloer.

 

Welke bijproducten?

Met alleen houten planken heeft u nog geen houten vloer.

Er zijn nog tal van ondersteunende producten nodig om een mooie houten vloer te krijgen.

De kwaliteit van deze producten is uitermate belangrijk voor het zorgeloos genieten van uw vloer.

Let ook  op de prijs-kwaliteit van deze producten. Vaak worden de houten planken heel goedkoop aangeboden en zit het verdienmodel in de bijproducten.  

“Fairwood heeft showrooms in Tiel en Rijnsburg (Katwijk) dus dat is makkelijk”

Hesther

Waarom juist bij Fairwood eiken vloer kopen ?

Eiken vloeren voor actieprijzen. Lamelparket eiken en massief. Planken en visgraat
 • Grootste voorraad in Nederland
 • Laagste prijzen
 • u kunt hout zien voordat u koopt
 • Eigen rookkamer en werkplaats
 • Zowel lamelplanken als massief
 • Eiken planken, eiken visgraat, hongaarsepunt
 • Iedere klant een eigen kleur
 • Goede voorlichting t.a.v. uw keuze
 • Eigen inkoop en productie

Houten vloeren luchthaven

Vlieg snel door naar de pagina die u zoekt

Vlieg door site

Eiken Vloeren

Eiken ideale houten vloer

Eiken vloeren voor een gezellig interieur

Eiken vloeren

Eiken vloer populairste houten vloer

Eiken vloeren zijn een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële gebouwen vanwege hun duurzaamheid, stijl en warme uitstraling. Eikenhout is een van de meest voorkomende houtsoorten die worden gebruikt voor vloeren vanwege zijn sterkte en hardheid. Het is ook gemakkelijk te bewerken en kan in verschillende stijlen en afwerkingen worden geproduceerd om aan de behoeften van elke ruimte te voldoen.

Duurzaam en slijtvast

Een van de grootste voordelen van eiken vloeren is hun duurzaamheid. Eikenhout is een zeer sterke en harde houtsoort die bestand is tegen slijtage en beschadigingen. Hierdoor is het ideaal voor plekken waar veel en vaak gelopen wordt. Voorbeelden hiervan zijn gangen, woonkamers en keukens. Bovendien is eikenhout van nature bestand tegen insecten en rot, waardoor het een uitstekende keuze is voor vloeren die jarenlang meegaan.

Voor elk interieur; van modern tot klassiek van industrieel tot landelijk

Een ander voordeel van eiken vloeren is de esthetische uitstraling. Eikenhout heeft een warme, natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen.

Het kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geproduceerd, zoals naturel, geolied, gerookt of wit gebeitst, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte look voor uw ruimte te creëren.

Eiken vloeren hebben ook een unieke houtnerf en knoesten die een authentieke uitstraling geven aan uw vloer.

Bovendien zijn eiken vloeren verkrijgbaar in verschillende patronen en vormen, zoals planken en parket, wat betekent dat er een stijl is die past bij uw specifieke ruimte en voorkeuren.

Verschiillende afwerkingen

Onze eiken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder onbehandeld, geolied en gelakt. Onbehandelde vloeren kunnen op locatie worden afgewerkt om aan de specifieke vereisten van de klant te voldoen. Geoliede vloeren hebben een natuurlijke uitstraling en bieden bescherming tegen vlekken en slijtage, terwijl gelakte vloeren extra bescherming bieden tegen krassen en slijtage.

Goed te leggen

Een ander voordeel van eiken vloeren is de eenvoudige installatie. Eikenhouten planken zijn relatief breed en kunnen gemakkelijk worden gelegd.

U kunt dit zelf doen of laten plaatsen door een parketlegger. In de regel wordt gekozen voor zwevend leggen of volverlijmen.

Bij zwevend leggen worden de planken of klikvisgraat gelegd op een geluidsdempende onderfolie. Aan de muurkanten komen spanveren.

Bij volverlijmen worden de planken met de volle rugzijde gelijmd op de zand-cemente dekvloer van uw woning.

Gemakkelijk onderhoud

Eiken vloeren zijn relatief gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen houdt uw vloer schoon en voorkomt krassen en beschadigingen. Als er krassen of deuken ontstaan, kunnen deze vaak worden gerepareerd door het oppervlak opnieuw te schuren en opnieuw te behandelen.

Dit betekent dat eiken vloeren er jarenlang mooi uit kunnen blijven zien, zelfs bij dagelijks gebruik.

Een geoliede eiken vloer dweilen we met water in een alleen voor de vloer bestemde emmer. Aan het water voegen we een scheutje onderhoudszeep toe. Het water zal verdampen en de onderhoudszeep blijft als een beschermende laag over.

Bij een lakvloer kunt u ook dweilen, alleen voegen we dan i.p.v. onderhoudszeep Skylt Conditioner toe.

Kunnen eiken vloeren op vloerverwarming ?

Eiken vloeren kunnen goed op vloerverwarming, want eiken is een relatief stabiele houtsoort. Wij raden u aan voor de RC-waarde te kiezen voor een lamelparket eiken vloer. Deze hebben een maximale dikte van 16 mm. De meeste van onze lamelparket eiken vloeren hebben een onderlaag van berken-multiplex. Dit is de beste en meest stabiele onderlaag die beschikbaar is voor lamelplanken.

 

Duurzame keuze - Goed beheerde bossen

Eiken vloeren zijn een duurzame keuze vanwege het feit dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen en het productieproces weinig afval oplevert.

 

FSC certificaat Fairwood
Duurzaam beheerde bossen PEFC houten vloeren

Uw eiken vloer direct van importeur / fabrikant

[dipi_panorama type=”2D Image” image2d=”https://www.fairwood.nl/wp-content/uploads/2023/01/eikenvloer-panorama.webp” direction=”Horizontal” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” scroll_vertical_motion_enable=”on” global_colors_info=”{}” _i=”0″ _address=”3.1.0.0″ /]
Eiken vloer grote voorraad eikenhout

Geen tussenpersonen

Bij Fairwood koopt u eiken vloeren direct vanuit het bos, naar zagerij, naar onze voorraad, naar onze eigen afwerking met lak of olie….en daarna direct naar u.

Echt eiken; massief of lamelplanken

Fairwood gaat voor echt en voor kwaliteit. Dit betekent vol massieve eiken planken en samengestelde eiken lamelplanken. De lamelplanken bestaan uit een toplaag massief eiken en een stabiele berken-multiplex onderlaag.

Lage prijzen door grootschalige productie

Onze missie is het leveren van kwaliteits eiken vloeren voor een relatief lage prijs. Wij doen dit door het weglaten van dure tussenpersonen en door grootschalige productie. Of u nu kiest voor eiken planken of eiken visgraat. Een lagere prijs voor een vergelijkbare kwaliteit vindt u elders niet.

Groot aantal variëteiten beschikbaar

Bij eiken vloeren is de keuze vrijwel oneindig. Weinig noesten, veel noesten of iets er tussenin ? Smalle planken, extra brede planken of iets er tussenin ? Licht eiken vloeren, donkere eiken vloeren of iets er tussenin ? Bij Fairwood kunt u ze allemaal zien en beoordelen.

Eiken vloeren productie
voorraad eiken vloeren lamel en massief

Geen teleurstelling achteraf

Fairwood heeft uw eiken vloer feitelijk al voor u klaar op voorraad liggen. Het enige wat u moet doen, is de vloer zelf uitkiezen in onze loods. Doordat u uw vloer zelf vooraf kunt zien, weet u precies wat u bestelt en wat u dadelijk in huis gaat krijgen.

Speciale vloer....alleen voor u

Het mooie van eiken vloeren is dat u zelf kunt bepalen, hoe de vloer er in uw woning uit komt te zien. In de eigen werkplaats van Fairwood maken wij de eiken vloer. precies hoe u hem wilt hebben. Uw eigen speciale eiken vloer dus.

Eiken vloer keuze:

Soort plank

Houten vloeren worden in de onderstaande categorieën verdeeld.
Manier van leggen verschilt per categorie.
Bekijk de specifieke pagina voor de voordelen en nadelen.

1. Lamelparket

Samengestelde plank

Eiken vloeren lamelparket

2. Massief

Echt vol massief eiken

Massief eiken vloer

3. Tapis

Dunne plankjes lijmen+nagelen

tapis eiken vloer

4. Eiken plankenvloer

Ad random van de bundel

plankenvloer eiken vloer

5. Parket eikenhout

Visgraat, hongaarsepunt, blok etc
Parket van eikenhout

Eiken vloer keuze:

Soort eiken

We hebben de eiken vloeren in de volgende soorten onderverdeeld

Eiken vloeren Fairwood

Hieronder staan de specifieke eiken vloeren van Fairwood.

Klik op een badge om naar de specifieke pagina van de vloer te gaan.

U vindt hier alle informatie over de betreffende eiken vloer.

Lamelplanken
Lamel visgraat
Lamel hongaarsepunt
Massief
Tapis
eikenhouten visgraat vloer van Fairwood
gratis offerte

Vrijblijvende offerte houten vloer

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte voor een eiken vloer ?

Klik op de button en beantwoord de vragen op het formulier.

Wij zullen u de offerte zo spoedig mogelijk per mail toezenden.

Kom naar onze showrooms

U bent van harte welkom in onze showroom in Tiel of Rijnsburg (vlakbij Noordwijk).

U kunt zo bij ons binnen lopen en hoeft geen afspraak te maken.

Wij zijn altijd met voldoende collega's aanwezig om u uitgebreid te helpen.

Neem alvast een kijkje op de speciale pagina's van onze showrooms.

Fairwood showroom Tafels

Showroom Tiel (2000 m2)

Showroom Rijnsburg Fairwood

Showroom Rijnsburg (800 m2)

Kunt u alleen op een avond? Maak afspraak op Donderdagavond (alleen in Tiel)

Houten vloer of tafel uitkiezen op een avond? 

Boek hier een afspraak, dan zullen wij deze voor u vastleggen en bevestigen.

We zien u graag op een Donderdagavond in Tiel!

uitkiezen houten vloer in showroom