+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Blogs vloeren

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs over houten vloeren, afwerking, leggen, werking en onderhoud:

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons leven

We voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichten

Wij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige woning gevonden.

Onze nieuwbouwwoning is geheel gebouwd met als doel duurzaamheid. Vandaar dat we hierbij voor de binnen inrichting ook voor duurzame oplossingen hebben gekozen. Een echte houten vloer en een echte houten tafel. Voor ons geen PVC of ander plastic. 

De eigenaren van Fairwood hebben ons gevraagd om onze ervaringen en beweegredenen op papier te zetten. Dit doen we maar al te graag


Houten vloer Benthuizen


Wie zijn wij?

Mijn naam is Barend en mijn vrouw heet Jolanda. We zijn rond de zeventig en hebben besloten dat het tijd is voor een woning die op de lange termijn aan onze behoeften voldoet. Met drie kinderen en vijf kleinkinderen zijn donderdagen onze vaste oppasdag geworden. Waar veel grootouders zich in kunnen herkennen Donderdag beschouwen we nu als de meest plezierige dag van de week. De kleinkinderen wonen overigens in Rotterdam-Noord en Alphen aan de Rijn.

Bernaard en Jolanda Benthuizen

Benthuizen centraal gelegen

Omdat we nog vol in het leven staan en willen genieten van onze kinderen en kleinkinderen hebben we gezocht naar een centraal gelegen plaats.

Benthuizen kenden we nog niet, maar we lazen op internet de volgende beschrijving.

Benthuizen, gelegen in het hart van Nederland, heeft een schilderachtig dorpscentrum met een supermarkt, gemeenschapscentrum en tennis- en voetbalclubs. Het dorp herbergt ook vier kerken, wat bijdraagt aan de culturele rijkdom. Op slechts 10 minuten rijden biedt het centrum van Zoetermeer een breed scala aan extra voorzieningen, waaronder meerdere winkelcentra en eetgelegenheden. Inwoners van Benthuizen kunnen gemakkelijk naar Zoetermeer of Alphen aan den Rijn gaan voor meer winkels en uitgaansgelegenheden, of binnen 25 minuten naar de bruisende stad Den Haag reizen of binnen 10 minuten naar de historische stad Leiden.

Nou deze beschrijving spreekt ons wel aan. Toen hoorden we ook nog van de nieuwbouw van levensloopbestendige woningen in de nieuw wijk Bentwijck. 

 


Houten vloer


Ideale nieuwbouwwoningen in Bentwijck

 Blij verrast waren we toen we de plannen zagen voor nieuwbouwplan Bentwijck. Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase. Nieuwe fase voor Benthuizen en nieuwe fase voor ons.

De ideale plek tussen de woonplaatsen van de kinderen. Een nieuwe energiezuinige woningen met A**** label wat enorm scheelt in de energiekosten stond hoog op onze wensenlijst.

Deze nieuwe woningen hebben een uitgekiende balansventilatie, luchtwarmtepomp, slimme energiezuinige installaties en zijn ENG wat energie neutraal gebouw betekent.

U begrijpt dat de keus snel was gemaakt.


Eiken vloer


Bij een nieuw huis hoort een nieuwe mooie duurzame inrichting

Nadat we gekozen hebben voor de nieuwbouw woning, moesten we gaan kijken naar de inrichting van ons huis.

Het eerste wat we Jolanda tegen mij zei; we gaan voor kwaliteit en duurzaamheid.

Ik ben en was het helemaal met haar eens. We hebben immers gekozen voor een duurzame woning en daar hoort geen plastic vloer (PVC) of tafel bij.

Bovendien hebben we gehoord dat het rendement van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp met een houten vloer zeer goed is.

De vloer geeft immers niet zo snel weer warmte af, waardoor er niet zo veel hoeft te worden bij-verwarmd door de installatie.

 

We kiezen dus tussen een echte eiken vloer van rechte plank en een eiken vloer met visgraatpatroon. Nu moesten we nog een betrouwbare en FSC-PEFC gecertificeerde vloerenwinkel vinden.

De eerste vraag die bij ons op kwam was; Wat kost een eiken vloer?

Vrienden van ons, woonachtig in Den Bosch hebben onlangs een echte visgraat parketvloer gekocht bij Fairwood in Tiel.

Zij waren over dit bedrijf zeer enthousiast en ons staat de naam Fairwood wel aan.

Als je je bedrijf zo’n naam geeft moet je immers wel betrokkenheid bij duurzaamheid en goed natuurbeheer hebben.

 


Visgraatvloer Benthuizen


Duurzame visgraat van echt hout

t Wat schetst onze verbazing. Op de website fairwood.nl lezen we dat Fairwood niet alleen een showroom in Tiel heeft, maar tegenwoordig ook veel dichterbij in Rijnsburg.

In de showroom van Fairwood in Rijnsburg liggen de vloeren in diverse ingerichte kamers. Het is daarom heel goed mogelijk om een voorstelling te maken hoe de vloer er nu daadwerkelijk in onze woning uit komt te zien.

Onze voorkeur is uitgegaan naar eiken visgraatpatroon 125×600 mm. met als onderlaag berken multiplex. Wij hebben gekozen voor de invisible lak afwerking. Ondanks het feit dat we eindeloos konden experimenteren met allerlei kleurtjes is een neutrale tint het mooist bij al onze meubels. Door de jaren, verzamel je toch diverse meubelen in diverse stijlen. En wij willen niet van alles afscheid nemen. De neutrale tint van de invisible afwerking past bij alles en geeft door de lichte kleur een ruimte vergrotend effect.

Het mooie is, dat deze patroonvloer veel voordeliger is dan de parketvloeren die we elders hebben gezien. Fairwood kan door grote hoeveelheden in te kopen deze vloer voor een scherpe prijs kant en klaar gelakt afleveren. Zelfs PVC vloeren blijken elders veel duurder te zijn. Zeker omdat bij PVC de dekvloer eerst nog moet worden geëgaliseerd en dit bij rechtstreeks lijmen van lamelparket niet hoeft

De visgraat heeft een toplaag van 3 mm massief eiken en is verlijmd op meerlaags berken multiplex. De vloer wordt volledig verlijmd met HE330 lijm van Frencken uitstekend rendement geeft in combinatie met de luchtwarmtepomp.

Omdat de opleverdatum op het moment van aankoop nog niet bekend is kun je bij Fairwood de vloer bestellen en zonder opslagkosten laten liggen tot deze geleverd kan worden. Dat is het voordeel van een leverancier met een grote opslagloods.

We hebben goed advies gekregen bij Fairwood voor de aankoop van het visgraatparket. Vandaar dat we later zijn ze teruggegaan naar de showroom in Rijnsburg. Nu niet voor een houten vloer, maar voor een houten eettafel die past bij de vloer. Kortom we liggen goed op koers met ons project; Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase.


Eiken tafel Benthuizen


Eettafel van massief eikenhout

Jolanda houdt van koken en de kinderen schuiven maar wat graag aan om mee te eten als ze s’-avonds de kleinkinderen komen ophalen.

Maar ik vind het ook fijn als de tafel gezellig oogt als we met z’n tweeën zijn.

Bovendien willen wij altijd de mogelijkheid hebben om veel vrienden te kunnen ontvangen. Een tafel met uitgebreide mogelijkheden moet het dus worden.

In onze levensloopbestendige woning hebben we een vloeroppervlak van 120 m2, plaats genoeg voor een royale tafel.

Vriendelijk en deskundig advies

Bij Fairwood denken ze altijd mee welke tafel het beste past qua maat en stijl.

Uiteindelijk is het een Deens ovale tafel geworden in de maat 240 x 110 cm met gepoedercoate Rothley spinpoot. Het tafelblad wordt speciaal voor ons gemaakt met een verjongde rand van 3 cm.

Deens ovale tafels hebben aan de kopse kant voldoende mogelijkheden voor een zitplek. Ze zijn niet al te zwaar qua gewicht. En ze zijn prachtig van vormgeving.

Door de ovale vorm zijn ze kindvriendelijk. En stoten de kleintjes hun hoofdjes niet aan de tafelrand.

Bij Fairwood is het mogelijk om het tafelblad met dezelfde kleur lak af te werken als de vloer. Hierdoor ontstaat er rust in huis als het kleurgebruik beperkt blijft met enkele tinten.

De kleur van de zwarte tafelpoot wordt herhaald in de Gers taats deur en de zwarte MDF-plinten die Fairwood levert bij de vloer. De kleur van de stoelen kan in iedere tint die je maar wilt de basis is immers heel rustig.

Fondo stoel in taupe kleur zou een mooie combinatie zijn. Deze stoel zit heerlijk als je houdt van lang tafelen.

Alle vertrouwen in Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Jolanda en ik zijn heel blij dat we de stap hebben gemaakt richting de nieuw fase in ons leven. De nieuwe woning in Bentwijck geeft ons veel nieuwe energie. We staan helemaal achter de duurzame keuzes die we hebben gemaakt. Eerlijke materialen gebruiken bij de bouw van de woning en bij de inrichting. We begrijpen eerlijk gezegd niet waarom veel mensen deze keuze niet maken. Onze visgraat parketvloer van echt hout geeft immers een beter rendement van de vloerverwarming, is zeker niet duurder en is net zo gemakkelijk schoon te maken als een PVC vloer.

Maar als kers op de taart; echt hout is gewoon veel natuurlijker en mooier dan namaak.

Blogs houten vloeren en tafels

In welke plaatsen Fairwood vloeren en tafels?

Blog

Prijzen houten vloeren, waarmee rekening houden?

Prijzen houten vloeren, waarmee rekening houden?

Prijzen eiken vloeren vergelijkenWaarmee rekening houden bij prijsvergelijk houten vloeren?Wij willen een houten vloer op vloerverwarming voor onze woning. Deze vloer moet milieuverantwoord zijn en degelijk, want we willen de natuur niet aantasten en we willen nog...

Lees meer
Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Waarom is een eerlijke duurzame vloer voor uw nieuwe woning in Rotterdam een slimme keuze?Is dit verstandig?In de haven van Rotterdam komen er dagelijks containers binnen uit China met duizenden m2 PVC vloeren en laminaat. Plastic en Vinyl dus. Wat we allemaal weten...

Lees meer
Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

"Waarom hebben we gekozen voor een echte eiken vloer in Zoetermeer?"En niet voor een PVC vloer, zoals de rest van de straatDertigers Ronald en Sven wonen met hun zoon Noud van 3 jr. in het centrum van Den Haag. Ronald werkt bij de gemeente Den Haag en Sven heeft een...

Lees meer
Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Welk onderhoud voor houten vloer?Onderhoud houten vloeren per afwerkingHoe onderhoud ik een geoliede houten vloer?Periodiek regelmatig onderhoudEen houten vloer die behandeld is met olie kunt u wekelijks of wanneer deze vies is stofzuigen en daarna dweilen met de...

Lees meer
TOP 10 afwerkingen eiken vloer

TOP 10 afwerkingen eiken vloer

Eiken vloer is de meest populaire houten vloerDiverse soorten eiken vloeren verkrijgbaar.Eiken is een harde houtsoort en zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook is eiken stabiel en werkt het veel minder dan bijvoorbeeld grenen als er sprake is van...

Lees meer
Welke ondervloer voor nieuw parket op oude planken?

Welke ondervloer voor nieuw parket op oude planken?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande plankenvloer?Hoe moet de nieuwe vloer gelegd worden op planken dekvloer?Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer. Welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen?...

Lees meer
Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Zo graag naar NoordwijkWie zijn wij en waarom Noordwijk?Onze namen zijn William en Laureen. Beiden dertigers en we hebben allebei een leuke baan. We hebben 3 jonge meiden;  Zoë, Hailey en Jade. Met onze ouders kwamen wij al jarenlang in Noordwijk. Waarschijnlijk is...

Lees meer
Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Wij gaan voor duurzaam in het Slingerbos OphemertEven voorstellen:Wij zijn Susan en Albert en wonen met veel plezier al jarenlang in de Betuwe. Door de centrale ligging in het land zijn we binnen een half uur in groter steden als Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Arnhem...

Lees meer
Eiken visgraatvloer in 4 stappen

Eiken visgraatvloer in 4 stappen

Hoe kies je een eiken visgraat vloer in 4 stappen. Vindt je een visgraat vloer heel mooi, maar weet je niet hoe je een keuze kunt maken uit het woud aan soorten en maten dan helpt het volgende blog om je een goede keus te maken. In vier stappen leg ik je uit hoe je te...

Lees meer
Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Welk visgraatparket voor mij? Echt hout of fake?Er zijn diverse soorten visgraat in de markt maar welk visgraatparket is nu geschikt voor mij? Wij kunnen ons voorstellen dat u om in houtjargon te praten "door de bomen het bos niet meer ziet”. Er zijn zoveel keuzes te...

Lees meer
Kan een houten vloer op vloerverwarming?

Kan een houten vloer op vloerverwarming?

. Kan ik vloerverwarming onder een houten vloer leggen? Houten vloeren kunnen inderdaad op vloerverwarming worden geïnstalleerd, maar niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt. Het is belangrijk om te begrijpen dat hout een natuurlijk materiaal is en van nature...

Lees meer
Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Werking van een houten vloer is heel normaalDe relatieve luchtvochtigheid in uw huis schommeltDe luchtvochtigheid in huis varieert gedurende het jaar, met name tussen de seizoenen. Tijdens de winter is de lucht meestal zeer droog, wat kan leiden tot ongemakkelijke...

Lees meer
Nieuw Boekhorst – Voorhout

Nieuw Boekhorst – Voorhout

Voorhout; Ideale plaats om duurzaam te wonenNieuw Boekhorst is de nieuwste uitbreiding van Voorhout en biedt straks circa 1.300 woningen, een basisschool, sportvelden en diverse speel- en sportplekken. In het hart van de wijk komt een haven waar je kunt genieten van...

Lees meer
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef uit Culemborg.Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 35 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (11 jaar) en Sanne...

Lees meer
Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande houten vloer?  Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer, welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen? Goed nieuws: Deze houten vloer die er al 100 jaar ligt is...

Lees meer
Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

7 super goeie tips voor het onderhoud van een geoliede houten vloerTIP 1: Inloopmat Leg een grote inloopmat bij de deur, dit voorkomt dat er vuil en zand in de woning op uw vloer komen. Met name bij nieuwbouwwoningen is dit fijn. De bestrating is in het begin nog niet...

Lees meer
SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

. SPC een sterke stijger in de vloerenmarkt SPC-vloeren worden steeds belangrijker in de vloerenmarkt door de duurzaamheid, het verbeterde uiterlijk en de relatief geringe kosten. Maar wat zijn SPC-vloeren precies en waarom worden ze steeds populairder? In dit blog...

Lees meer
Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

. Waarom verliezen echte houten vloeren nooit hun aantrekkingskracht? Natuurlijke schoonheid Een van de belangrijkste redenen voor de blijvende populariteit van houten vloeren is de blijvende uitstralinbg. Dit type vloer voegt een element van natuurlijke schoonheid...

Lees meer
PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer, PVC vloerverwarming, vloerverwarming PVC, PVC visgraat PVC, PVC Hongaarse punt PVC, PVC prijzen PVC Planken PVC

Lees meer
houten vloeren in de houtloods