+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Tiel thuisbasis PVC vloeren importeur

Blogs Plaatsen

Hieronder blogs over plaatsen Fairwood:

Tiel thuisbasis PVC vloeren importeur

Nieuwste PVC vloeren komen uit Tiel

Fairwood Tiel importeert nieuwste generatie PVC vloeren

Fairwood houten vloeren en tafels is bekend onder de inwoners van Tiel als leverancier van authentieke houten vloeren. Ons assortiment omvat eiken, esdoorn en essen vloeren, verkrijgbaar in zowel massieve planken als lamelparket. Gemaakt van puur natuurlijk hout, worden onze producten betrokken van zagerijen die zich sterk inzetten voor verantwoord bosbeheer.

Wat niemand verwacht in Tiel. Tegenwoordig importeert Fairwood de allernieuwste generatie PVC vloeren. Net als bij de echte houten vloeren, rechtstreeks van de bron. Wederom zonder dure tussenpersonen, zodat u de nieuwste PVC vloer kunt krijgen voor de laagste prijs. Tiel thuisbasis van PVC vloeren importeur

Waarom gaat een houten vloeren leverancier PVC-vloeren verkopen?

De meest kritische klanten die al 35 jaar hun echte houten vloeren  bij ons in Tiel hun vloeren kopen hoeven niet bevreesd te zijn. Fairwood blijft de grootste leverancier van echte houten vloeren in Nederland. Wij zien de nieuwe PVC vloeren als een uitbreiding en aanvulling. Zeker niet als vervanging van echt hout.

Bovendien wij denken niet in de richting van of-of, maar meer in het kader van en-en.        Waarom geen echte houten vloer in de woonkamer en in alle andere ruimtes een PVC vloer? 

Vindt u de meeste PVC-vloeren onnatuurlijk en van plastic?

Al sinds jaar en dag delen wij uw mening dat echt hout superieur is t.o.v. een door mens en machine gemaakte vloer.

Echter met de allernieuwste PVC vloeren komen we aardig dichtbij. Nog nooit kwam PVC zo dicht bij het origineel.

En dit wat het moment voor het familiebedrijf Fairwood om de handschoen op te pakken. Wij krijgen van een hele grote fabriek de gelegenheid om hun nieuwe KLIK PVC exclusief of de Nederlandse markt te gaan brengen. Via onze groothandel verkopen wij deze PVC vloeren aan parketwinkels en via onze showrooms in Tiel en Rijnsburg aan u als particulier.

Waarom zijn onze PVC vloeren wel voor onze meest kritische klanten geschikt?

De allernieuwste generatie PVC-vloeren :

  • hebben een stevige en stabiele onderlaag van steengruis
  • zijn ultra-mat
  • zijn extra breed
  • zijn extra lang
  • hebben een zeer realistische houtkleur
  • hebben een zeer realistische houttekening
  • kunnen vaak zonder extra egalisatie worden gelegd
  • kunnen door uzelf worden gelegd

Omdat deze PVC vloeren in een showroom liggen vol met echte houten vloeren, kunt u ze nergens beter beoordelen dan bij Fairwood Tiel

Voordelen PVC vloer voor u

In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van PVC vloeren en geven we u meer inzicht in waarom deze vloeren een uitstekende keuze zijn.

Waterbestendig

PVC-vloeren zijn 100% waterbestendig. Of het nu gaat om geknoeide vloeistoffen, vochtige omstandigheden in de badkamer, of zelfs overstromingen, PVC vloeren kunnen het allemaal aan zonder schade op te lopen. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor woonruimtes, maar ook voor commerciële omgevingen zoals restaurants, winkels en kantoren waar water gemakkelijk kan worden gemorst. 

De vochtbestendigheid heeft ook een groot voordeel voor woningen die benedendijks liggen.  In de directe omgeving van Tiel zijn er zoals we allemaal weten heel veel van dergelijke woningen. 

Geluiddempend

Anders dan laminaat bieden PVC vloeren uitstekende geluidsisolatie. Dit is vooral handig in appartementen, kantoren of ruimtes met veel verkeer. PVC dempt het geluid, waardoor je een rustige en comfortabele leefomgeving kunt creëren. Dit is vooral belangrijk als je waarde hecht aan een goede akoestiek in je woning of als je wilt voorkomen dat geluidsoverlast andere bewoners of werknemers stoort.

Gemakkelijk te onderhouden

Een van de grote voordelen van PVC vloeren is het gemakkelijke onderhoud. Een eenvoudige stofzuigbeurt en af en toe dweilen met een mild schoonmaakmiddel zijn voldoende om de PVC vloer schoon en mooi te houden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld op dure onderhoudsproducten.

Goede krasbestendigheid

Onze PVC vloeren zijn hard en relatief krasbestendig. Bij normaal gebruik zullen er niet snel krassen in de vloer komen.

Lage R-C waarde handig bij vloerverwarming

Deze pvc-vloeren kunnen prima op vloerverwarming worden gelegd. PVC is immers relatief dun en hebben hierdoor een lage R-C waarde. U kunt de ruimte daarom snel op temperatuur krijgen.

Vaak geen plinten nodig

Vloeren gemaakt van PVC kunststof, werken minder dan echte houten vloeren. Hierdoor kan PVC dichter bij de wanden worden gelegd. Vaak volstaat het om deze dunne sleuf op te vullen met een kit. Plinten zijn dan bij een PVC vloer niet nodig.

Goed betaalbaar

De gemiddelde prijzen voor materialen en arbeid van PVC zijn lager dan bij echte houten vloeren en tegels. Dit maakt een pvc-vloer voor veel klanten uit Tiel e.o. een zeer aantrekkelijke vloerbedekking.

Hou echter ook rekening met de nadelen

We heten niet voor niets Fairwood, We gaan voor het eerlijke verhaal. De meeste blogs over pvc-vloeren stoppen na het noemen van de voordelen.
Fairwood vertelt echter het hele verhaal. We hebben oog voor de vele voordelen, maar vinden het ook onze taak om de nadelen van PVC aan te stippen. U kunt dan een veel eerlijker beeld vormen.

Rendement op vloerverwarming

Zoals we eerder hebben aangegeven hebben pvc-vloeren een lage R-C waarde (warmte-weerstand). Dat is prachtig zult u zeggen. De vloerverwarming met warmtepomp kan de ruimte met PVC planken snel op temperatuur krijgen.

Echter elk voordeel heeft z’n nadeel. De warmte komt niet alleen snel, ze gaat ook weer snel. De ruimte verliest veel sneller de warmte bij een pvc-vloer dan bij een echte houten vloer. Met als gevolg dat de vloerverwarming de ruimte constant moet blijven opstoken. Dit terwijl het juist bij een ruimte met vloerverwarming de bedoeling is dat de temperatuur blijft schommelen tussen 17 en 21 graden. Constant opstoken is juist bij een vloerverwarming relatief duur.

Bevat weekmakers

)PVC bestaat uit plastic en moet weekmakers bevatten voor de flexibiliteit. Veel van deze weekmakers zijn verboden in kinderspeelgoed, maar niet in vloeren waarop onze kinderen spelen.

Aangezien het meeste PVC in Azië worden geproduceerd is het vaak lastig te achterhalen of er schadelijke of minder schadelijke weekmakers bij de productie zijn gebruikt. Bovendien is het lastig vast te stellen wat de gevolgen zijn van de warmtebron (vloerverwarming) zo dicht bij deze weekmakers.

Gevoelig voor verkleuring door UV-straling

De planken van een gelegde pvc-vloer zijn o.h.a. behoorlijk gevoelig voor verkleuring door zonlicht. Na verloop van tijd zal de kleur van PVC daarom wel iets anders worden dan wanneer de vloer net is gelegd. Gelukkig is dit bij de allernieuwste vloeren al wat minder dan vroeger, maar het is wel zo eerlijk om u hierover te berichten. Het hebben van zonwering (Luxaflex, gordijnen etc.) is daarom zeker aan te raden.

Slechtere reparatie mogelijkheden

Alhoewel PVC planken relatief krasbestendig zijn, zullen er zeker ook krassen in gaan ontstaan. Deze krassen zijn veel lastiger te repareren dan bij een echte houten vloer. Een echte houten vloer kan weer een aantal malen worden geschuurd. Dit resulteert in een veel langere levensduur van echt hout.

Nu wordt er op veel websites en blogs over PVC beweert dat de planken kunnen worden vervangen. Dat is feitelijk juist. Echter de planken zullen door de UV-straling dusdanig zijn verkleurd dat het effect van het vervangen van de plank buitengewoon teleurstellend zal zijn.

Bij een echte houten vloer kunnen de planken wel individueel op kleur worden aangepast.

Vervuilende plasticproductie en vervuilend afval

De milieueffecten van zowel de productie als het afvoeren van PVC producten zijn lang niet zo schoon als bij echte houten vloeren. Zo kunnen echte houten vloeren vaker worden opgeschuurd en zullen uiteindelijk dienen als bio-brandstof.

Conclusie

U kunt de allernieuwste generatie PVC bekijken en kopen bij Fairwood. In onze showroom in Tiel kunt u de vloeren vergelijken met echte houten vloeren. Deze nieuwste generatie vloeren zijn ultra mat, extra breed en lang. Nog nooit zijn er kunstmatig gefabriceerde vloeren geweest die zo dicht bij de uitstraling komen van echt hout. Omdat Fairwood Tiel de directe importeur is kunt u deze allernieuwste vloeren voor de laagste prijs kopen. Er verdienen immers geen dure tussenpersonen aan dit type vloerbedekking bij Fairwood.

Naast de grote bestendigheid tegen vocht en water is de betaalbaarheid het grote voordeel. Zeker omdat dit Klik-PVC door uzelf kan worden gelegd. Kijk echter bij het vergelijken van deze vloeren altijd zowel naar de voordelen als de nadelen.

Hans

Overzicht blogberichten plaatsen Fairwood

Houten vloer Dordrecht – Amstelwijck Park

Houten vloer Dordrecht – Amstelwijck Park

Dordrecht - Natuurlijk Amstelwijck ParkNatuurlijk wonen in Dordrecht; Groen van binnen en van buitenOp de website Amstelwijckpark.nl  kunt u het volgende lezen: "Het groen verwelkomt je met open armen in deze nieuwe woonwijk in Dordrecht. In huis wordt het heerlijk...

Lees meer
Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Waarom is een eerlijke duurzame vloer voor uw nieuwe woning in Rotterdam een slimme keuze?Is dit verstandig?In de haven van Rotterdam komen er dagelijks containers binnen uit China met duizenden m2 PVC vloeren en laminaat. Plastic en Vinyl dus. Wat we allemaal weten...

Lees meer
Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

"Waarom hebben we gekozen voor een echte eiken vloer in Zoetermeer?"En niet voor een PVC vloer, zoals de rest van de straatDertigers Ronald en Sven wonen met hun zoon Noud van 3 jr. in het centrum van Den Haag. Ronald werkt bij de gemeente Den Haag en Sven heeft een...

Lees meer
Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Zo graag naar NoordwijkWie zijn wij en waarom Noordwijk?Onze namen zijn William en Laureen. Beiden dertigers en we hebben allebei een leuke baan. We hebben 3 jonge meiden;  Zoë, Hailey en Jade. Met onze ouders kwamen wij al jarenlang in Noordwijk. Waarschijnlijk is...

Lees meer
Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Wij gaan voor duurzaam in het Slingerbos OphemertEven voorstellen:Wij zijn Susan en Albert en wonen met veel plezier al jarenlang in de Betuwe. Door de centrale ligging in het land zijn we binnen een half uur in groter steden als Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Arnhem...

Lees meer
Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

Lees meer
Nieuw Boekhorst – Voorhout

Nieuw Boekhorst – Voorhout

Voorhout; Ideale plaats om duurzaam te wonenNieuw Boekhorst is de nieuwste uitbreiding van Voorhout en biedt straks circa 1.300 woningen, een basisschool, sportvelden en diverse speel- en sportplekken. In het hart van de wijk komt een haven waar je kunt genieten van...

Lees meer
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef uit Culemborg.Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 35 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (11 jaar) en Sanne...

Lees meer
https://www.fairwood.nl/schuttingen-en-cortenstaal-elementen/