+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Blogs vloeren

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs over houten vloeren, afwerking, leggen, werking en onderhoud:

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef.

Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 38 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (14 jaar) en Sanne (11 jaar). Ik werk als onderwijzeres op een basisschool in groep 7, terwijl Gerard als beleidsmedewerker bij de gemeente Utrecht werkt.

We hebben gekozen voor een woning in Culemborg omdat de nieuwe wijk Parijsch goed te bereiken is vanaf de A2. Mijn man moet immers elke dag op en neer naar Utrecht. Ook heeft Culemborg een goede treinverbinding met Utrecht. Later als onze kinderen willen gaan studeren in Utrecht kunnen ze daarom prima met de trein gaan. Eerst moeten ze echter nog een aantal jaren op het KWC-college of op de school Lek en Linge.

Bezoekje aan Fairwood Tiel

Toen we op zoek waren naar een nieuwe vloer voor ons huis, kwamen we Fairwood tegen. We hadden aanvankelijk gedacht aan een PVC visgraatvloer, maar na ons bezoek aan de showroom van Fairwood in Tiel, waren we overtuigd dat een echte houten visgraatvloer een betere keuze voor ons zou zijn.

De showroom was indrukwekkend. In plaats van kleine monsters aan de muur, lagen er grote stukken vloer op de grond. Dit gaf ons een veel beter idee van hoe de vloer eruit zou zien in ons nieuwe huis. De kinderen waren vooral gecharmeerd van de twee honden die achter de balie lagen en die ze mochten aaien.

We hebben ook de tijd genomen om de grote houtloodsen te bezoeken. Er waren verschillende kwaliteiten hout beschikbaar, maar voor onze visgraatvloer op de begane grond kozen we voor 1 Bis kwaliteit. Op de bovenverdieping hebben we gekozen voor een plankenvloer; een 15 cm eiken budgetvloer.

Eigen kleur kiezen in kleurenlab

Het hoogtepunt van onze ervaring bij Fairwood was het bezoek aan het kleurenlab. Hier hebben we samen met Laurine, een van de verkoopsters en tweede generatie in het familiebedrijf, kleuren gemengd. We hebben de kleurstalen die we hebben gemaakt mee naar huis genomen om te zien welke kleur het beste bij onze ruimte past.

proefplanken kleuren

Visgraatvloer gelakt en gelijmd beneden

We hebben onze grote wens voor de beneden verdieping vervuld met een prachtige, echt houten visgraatvloer. Tot onze verrassing was het prijsverschil tussen een PVC visgraatvloer en onze nieuwe vloer veel kleiner dan we hadden verwacht. Dit kwam doordat we bij de PVC vloer de hele dekvloer moesten egaliseren, terwijl dit bij de echte houten visgraatvloer niet nodig was. De plankjes werden rechtstreeks op de zandcement dekvloer gelijmd door de parketlegger van Fairwood, waardoor we kosten voor het egaliseren konden besparen.

We hebben gekozen voor de maat 125×600 mm, die de middelste maat visgraat is bij Fairwood. We vonden een smallere visgraat (90×450 mm) te druk worden en bij de breedste maat (150×700 mm) zouden we te weinig banen in de kamer krijgen. We wilden immers duidelijk kunnen zien dat we voor het visgraatpatroon hadden gekozen.

En last but not least, hebben we gekozen voor een visgraatvloer met lak. Hierdoor blijft de vloer in de keuken de komende 12-15 jaar prachtig, zelfs als we als gezin dingen laten vallen. Het onderhoud zal niet intensiever zijn dan bij plavuizen. Gewoon regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met water en een Skylt Conditioner is voldoende.

Eiken budgetvloer zwevend gelegd – bovenverdieping

In de slaapkamers heeft de deskundige parketinstallateur van Fairwood planken van 15 cm breed gelegd.

Ondanks dat het een budgetvloer wordt genoemd, is het uiterlijk verre van goedkoop. De naam “Budget” geeft alleen de prijs aan – €33,50 per m2 inclusief BTW. Opmerkelijk genoeg is deze prijs lager dan die van de PVC-planken die we elders zagen.

Voor de bovenverdieping hebben we gekozen voor een zwevende installatiemethode, omdat dit lagere arbeidskosten met zich meebrengt in vergelijking met lijmen. Gezien de verschillende kosten die gepaard gaan met ons nieuwe huis, is dit een uitstekende oplossing.

Om de bovenverdieping af te werken, hebben we gekozen voor een natuurlijke lijnzaadolie met de kleurpigment “noodpool-wit”. Deze prachtige wit-grijze tint geeft de slaapkamers een mooie lichte en frisse uitstraling.

Niet gekozen voor PVC maar voor echt hout

We hadden vooraf het idee om te kijken naar een PVC visgraatvloer. De redenen hiervoor waren dat we in ons nieuwe huis vloerverwarming kregen en omdat ik door mijn drukke werkzaamheden niet veel tijd heb om de vloer constant te onderhouden. Ik wil immers geen lelijke vloer na een aantal jaar. Zeker omdat we de vloer ook willen leggen in de keuken.

Laurine heeft ons echter verteld dat een echte houten vloer ook op vloerverwarming kan. Dit moet dan wel een lamelplank zijn. Zelfs blijkt het zo te zijn dat een echte houten vloer een beter rendement geeft bij vloerverwarming dan tegels of PVC. Dit omdat de echte houten vloer minder snel de warmte verliest en dus minder vaak opnieuw hoeft te bijstoken.

Ook blijkt het zo te zijn dat een echte houten vloer prima in de keuken kan worden gelegd. We moeten dan wel kiezen voor een matte lakafwerking. De monsterplanken die we samen met haar hebben gemaakt waren erg mooi. We hebben gekozen voor een wit-grijs kleurpigment, waarop later twee lagen lak worden aangebracht.

 We zijn zo blij dat we de PVC visgraatvloer hebben opgegeven voor een echte houten vloer. Het heeft een authentieke uitstraling die niet na te maken is met PVC. We zijn van mening dat deze keuze ons huis een warmere en meer uitnodigende sfeer geeft.

Tevreden met adviezen en vloeren Fairwood

Onze ervaring bij Fairwood was er één om te onthouden. Niet alleen was de service uitstekend, maar de kwaliteit van de producten en de aandacht voor detail waren ook ongeëvenaard. Dankzij Fairwood hebben we nu een prachtige, duurzame houten vloer die perfect past bij ons nieuwe huis en onze stijl.

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe vloer en je wilt kwaliteit, uitstekende service, en een breed scala aan opties, zou ik je zeker aanraden om Fairwood te bezoeken. Het is een reis die de moeite waard is, en je zult er niet teleurgesteld worden.

Blog

Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Welk visgraatparket voor mij? Echt hout of fake?Er zijn diverse soorten visgraat in de markt maar welk visgraatparket is nu geschikt voor mij? Wij kunnen ons voorstellen dat u om in houtjargon te praten "door de bomen het bos niet meer ziet”. Er zijn zoveel keuzes te...

read more
Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

read more
Kan een houten vloer op vloerverwarming?

Kan een houten vloer op vloerverwarming?

. Kan ik vloerverwarming onder een houten vloer leggen? Houten vloeren kunnen inderdaad op vloerverwarming worden geïnstalleerd, maar niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt. Het is belangrijk om te begrijpen dat hout een natuurlijk materiaal is en van nature...

read more
Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Werking van een houten vloer is heel normaalDe relatieve luchtvochtigheid in uw huis schommeltDe luchtvochtigheid in huis varieert gedurende het jaar, met name tussen de seizoenen. Tijdens de winter is de lucht meestal zeer droog, wat kan leiden tot ongemakkelijke...

read more
Nieuw Boekhorst – Voorhout

Nieuw Boekhorst – Voorhout

Voorhout; Ideale plaats om duurzaam te wonenNieuw Boekhorst is de nieuwste uitbreiding van Voorhout en biedt straks circa 1.300 woningen, een basisschool, sportvelden en diverse speel- en sportplekken. In het hart van de wijk komt een haven waar je kunt genieten van...

read more
Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande houten vloer?  Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer, welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen? Goed nieuws: Deze houten vloer die er al 100 jaar ligt is...

read more
Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

7 super goeie tips voor het onderhoud van een geoliede houten vloerTIP 1: Inloopmat Leg een grote inloopmat bij de deur, dit voorkomt dat er vuil en zand in de woning op uw vloer komen. Met name bij nieuwbouwwoningen is dit fijn. De bestrating is in het begin nog niet...

read more
SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

. SPC een sterke stijger in de vloerenmarkt SPC-vloeren worden steeds belangrijker in de vloerenmarkt door de duurzaamheid, het verbeterde uiterlijk en de relatief geringe kosten. Maar wat zijn SPC-vloeren precies en waarom worden ze steeds populairder? In dit blog...

read more
houten vloeren in de houtloods