+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Blogs vloeren

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs over houten vloeren, afwerking, leggen, werking en onderhoud:

Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Zo graag naar Noordwijk

Wie zijn wij en waarom Noordwijk?

Onze namen zijn William en Laureen. Beiden dertigers en we hebben allebei een leuke baan. We hebben 3 jonge meiden;  Zoë, Hailey en Jade. Met onze ouders kwamen wij al jarenlang in Noordwijk.

Waarschijnlijk is toen het zaadje van de liefde voor Noordwijk al gepland. Nu we een nieuwbouw woning zochten voor ons gezinnetje, kwam onze kinderwens van wonen in Noordwijk naar boven.

Voor ons en voor onze kinderen een heerlijke toekomst in het vooruitzicht. Met de fiets zijn winkels, scholen, sportverenigingen en het werk van Laureen in 10 minuten bereikbaar.

En natuurlijk de heerlijke natuur met bos, duinen en het strand. William houdt er immers van om elke Zaterdag een lange strandwandeling te maken met onze hond Borris. Meestal gaat hij dan naar de Langevelderslag.

Noordwijk Victor en Laurine

Noordwijk centraal gelegen

Noordwijk is voor ons niet alleen uit woongenot de beste keuze, maar het ligt ook nog centraal tussen Den Haag en Amsterdam.

Victor moet namelijk voor zijn werk veel klanten bezoeken en het was elke dag weer een toer om uit onze woonwijk in Den Haag te  komen.

Vanuit Noordwijk zit hij zo op de A44 of de N206, zodat hij zo bij zijn klanten in Den Haag, Zoetermeer, Katwijk, Haarlem of Leiden kan zijn.

En de Rijnlandroute zorgt dat het alleen maar makkelijker en sneller wordt.

Toen er een mooi huis in het project Buitenrijk beschikbaar kwam hebben we direct toegeslagen.


Noordwijk, welke houten vloer?


Energiezuinige woning in de wijk Buitenrijk

De energiezuinige woningen hebben een AAA+ label en de warmtepomp zorgt ervoor dat de goed geïsoleerde woning in koude periodes wordt verwarmd.

De woningen vaak gelegen in sfeervolle hofjes met Delftse stoepen staan in sfeervolle wijken waar jong en oud een plek kunnen vinden dichtbij landgoed Offem.

Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals riet en hout zodat de villa’s mooi passen in het bosrijke landschap.


Noordwijk, welke houten vloer?


Duurzame woning vraagt om duurzame vloer

Bij de natuurlijke omgeving, duurzame woning en klassieke stijl is een echte houten vloer van eerlijk hout een uitstekende keuze.

De vraag PVC of echt hout was daarom snel beantwoord.

Lamelplanken met een echte houten toplaag kunnen altijd na verloop van tijd worden geschuurd en voorzien worden van een nieuwe afwerklaag.

Bovendien hoorden wij van vrienden dat lamelparket met een berken-multiplex onderlaag de beste optie is voor het rendement van de vloerverwarming en de levensduur van de warmtepomp.

Lamelplanken voldoen namelijk aan de R-C waarden voor vloerverwarming, maar hebben als groot voordeel dat de warmte in de kamer niet weer snel wordt afgegeven. Bij een echte houten vloer hoeft de vloerverwarming niet telkens opnieuw bij te stoken.

Gemakkelijke beslissing dus, maar wat geen makkelijke beslissing was; Welke houten vloer voor onze woning in Noordwijk?  


Noordwijk, visgraatvloer of planken?


Welke houten vloer voor onze woning in Noordwijk?

Er valt in de wereld van houten vloeren zoveel te kiezen. Je eigen keuze maken is al moeilijk, maar dan moet je ook nog je partner meekrijgen.

 Een aantal voorbeelden van parketvloeren die wij hebben overwogen:

 • Een klassieker is natuurlijk de bekende visgraatvloer, je kunt deze met twee plankjes ook dubbel leggen.
 • Hou je van landelijk denk dan eens aan een vintage eiken visgraatvloer of planken van 22 cm eiken Vintage of zelfs 26 cm breed eiken Vintage. Deze verouderde eiken lamelplanken kunnen tegen een stootje en zijn geschikt voor intensief gebruik.
  De getrommelde randjes geven een doorleefd effect, af en toe een open noestje zodat je voelt en ziet dat het echt hout is. De vintage eiken visgraatvloer is verkrijgbaar in vele kleuren in de maat 12,5 x 60 cm en binnenkort in een grotere walvisgraat 16 x 80 cm.
 • Wil je een rustige plankenvloer kijk dan naar planken van 22 cm 1 Bis of 22 cm Chique. Brede eiken planken met een mooie rustige houttekening en nauwelijks tot geen noesten. Voor een nog bredere eiken vloer 26 cm Chique of 26 cm 1 Bis.
 • Hongaarse punt parket en deze dan borstelen en heel licht verouderen aan de zijkant van de plankjes zodat deze strakke vloer iets stoerder wordt.

Noordwijk, Hongaarse punt visgraatvloer of planken?


Welke afwerking op parketvloer?

Toen we zeker waren over de soort vloer, moest er een afwerking worden gekozen.

 • Olie
 • Lak
 • Hardwaxolie

De afwerking die wij wilden moet voor ons onze aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Niet meer onderhoud dan bij PVC of tegels
 • Niet geel
 • Mat en vooral niet glimmend
 • Voor gebruik in keuken
 • In kleur passend bij ons bankstel en de keukendeurtjes
 • Niet elk jaar opnieuw behandelen

 

Niet teveel onderhoud aan houten vloer voor ons

Het enige dat ons van een houten vloer heeft weggehouden was onze angst dat we veel onderhoud aan de vloer moesten doen om de vloer mooi te houden. We weten hoe we zijn; een druk hardwerkend gezin dat liever tijd en geld steekt in vrije tijd dan in onderhoud van het huis.

De ouders van Laurine hebben een wasvloer die ze elk jaar opnieuw in de was zetten. Voor hen is dit passend, maar ondenkbaar voor ons. Daarvoor hebben wij geen tijd en we zouden dit nooit zo bijhouden.

Welke afwerking voor de parketvloer hebben we gekozen?

Alles bij elkaar genomen zijn we uitgekomen op een matte lakvloer. We hoeven de vloer nu alleen maar te dweilen met water en daarin een onderhoudsmiddel. De keuken blijft mooi omdat de laklaag een opliggende laag is, die de planken afschermt voor water en vuil.

Als eerste laag is een kleurprimer aangebracht met een kleur die wij zelf mochten mengen. Daarna zijn de doorzichtige beschermende laklagen aangebracht. De leverancier van de lak zegt dat de vloer zeker de eerste 10 tot 15 jaar niet opnieuw hoeft te worden gelakt met deze projectlak. Bovendien mochten we op een bepaalde plaats toch een slijtplek of een ernstige kras krijgen kan de betreffende plank worden behandeld. Dit betekent dat in geval van een plaatselijke reparatie niet de gehele vloer hoeft te worden geschuurd.

Kortom voor ons een matte projectlak met een kleurtje.

 

Fairwood houten vloeren vlakbij Noordwijk

Vrienden van ons uit Amsterdam hebben ons gewezen op Fairwood houten vloeren. Zij hebben goede prijzen en geven eerlijk advies.

Toen wij op de website gingen kijken waren we totaal verbaasd.

Fairwood heeft niet alleen een showroom in Tiel, maar ook in Rijnsburg. Op industrieterrein Klei-Oost. Op nog geen 5 km van onze nieuwe woning.

PVC vloeren en echte houten vloeren bij Fairwood

Ingerichte kamers

In de showroom van Fairwood liggen de verschillende vloersoorten op de grond in diverse ingerichte kamers. Zo konden we precies het effect zien van een brede plank t.o.v. een smallere plank. Ook vonden we het fijn dat we zowel in een visgraatvloer als een Hongaarse punt in een grotere ruimte konden zien. Bij andere parketwinkels moesten we de vloer uitzoeken met een bordje van 80cm bij 100 cm.

Hoeveel noesten wilden wij? Geen idee! Maar toen we het in een kamer zagen liggen was het antwoord snel en eenvoudig te geven.

PVC vloer of echte houten vloer?

Fairwood importeert ook zelf PVC vloeren en in hun showroom konden we de verschillen goed beoordelen. Zeker hun PVC lijkt meer op hout dan bij de meeste winkels, maar we werden toch bevestigd in onze keuze voor echt hout.

Kleurstalen mee naar huis

Ook vonden we het fijn dat we verschillende kleurstalen meekregen. Zo konden we de kleur van de vloer goed bekijken met de lichtinval van onze nieuwe woning.
Overigens zijn we diverse keren teruggegaan voor nieuwe kleurstalen. Wat we in de winkel mooi vonden, bleek tegen te vallen bij de lichtinval van onze woning. Op het laatst schaamde we ons een beetje voor al ons getwijfel. Uiteindelijk hebben we toch de perfecte kleur gevonden. Gelukkig maar.


Noordwijk, visgraatvloer, Hongaarse punt of planken?


Hoe ging het verdere proces?

Opslag en betaling

Bij Fairwood mag de vloer blijven staan totdat wij de vloer nodig hebben. Voor opslag worden er geen kosten in rekening gebracht.

Omdat we onze eigen specifieke kleur hadden gekozen, vroegen ze ons wel om een aanbetaling. De rest van de rekening hoefden we overigens pas bij aflevering te betalen.

 

Parketlegger

Fairwood heeft een netwerk van parketleggers. Deze leggers werken in de meeste gevallen exclusief voor Fairwood. Ze kennen dus de gewenste legmethode die Fairwood adviseert. Ook kennen zij de kwaliteiten van de vloeren van Fairwood. Mocht er iets anders zijn dan normaal, dan zullen zij hier direct melding van maken.

Omdat Fairwood en de parketlegger als 1 partij mag worden beschouwd hoeft de klant zich geen zorgen te maken dat er een geschil ontstaat tussen leverancier en vloerlegger.

Om de tarieven voor het leggen zo gunstig mogelijk te houden verdient Fairwood aan de materialen en de vloerlegger aan de arbeid. Vandaar ook dat de parketlegger zelf de kosten voor het leggen in rekening brengt.

Adresgegevens Fairwood – Rijnsburg

Fairwood houten vloeren en tafels
Maessloot 2a
2231 PX Rijnsburg
Industrieterrein: Klei-Oost
tel: 0344-640035

Openingstijden Fairwood – Rijnsburg

 • Maandag – Gesloten
 • Di – Vrij: 10.30-17.00h
 • Zaterdag: 10.00 – 16.00h
 • Zondag – Gesloten

Openingstijden feestdagen en vakanties: Openingstijden Fairwood

Blogs houten vloeren en tafels

In welke plaatsen Fairwood vloeren en tafels?

Blog

Prijzen houten vloeren, waarmee rekening houden?

Prijzen houten vloeren, waarmee rekening houden?

Prijzen eiken vloeren vergelijkenWaarmee rekening houden bij prijsvergelijk houten vloeren?Wij willen een houten vloer op vloerverwarming voor onze woning. Deze vloer moet milieuverantwoord zijn en degelijk, want we willen de natuur niet aantasten en we willen nog...

Lees meer
Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Waarom is een eerlijke duurzame vloer voor uw nieuwe woning in Rotterdam een slimme keuze?Is dit verstandig?In de haven van Rotterdam komen er dagelijks containers binnen uit China met duizenden m2 PVC vloeren en laminaat. Plastic en Vinyl dus. Wat we allemaal weten...

Lees meer
Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

"Waarom hebben we gekozen voor een echte eiken vloer in Zoetermeer?"En niet voor een PVC vloer, zoals de rest van de straatDertigers Ronald en Sven wonen met hun zoon Noud van 3 jr. in het centrum van Den Haag. Ronald werkt bij de gemeente Den Haag en Sven heeft een...

Lees meer
Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Welk onderhoud voor houten vloer?Onderhoud houten vloeren per afwerkingHoe onderhoud ik een geoliede houten vloer?Periodiek regelmatig onderhoudEen houten vloer die behandeld is met olie kunt u wekelijks of wanneer deze vies is stofzuigen en daarna dweilen met de...

Lees meer
TOP 10 afwerkingen eiken vloer

TOP 10 afwerkingen eiken vloer

Eiken vloer is de meest populaire houten vloerDiverse soorten eiken vloeren verkrijgbaar.Eiken is een harde houtsoort en zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook is eiken stabiel en werkt het veel minder dan bijvoorbeeld grenen als er sprake is van...

Lees meer
Welke ondervloer voor nieuw parket op oude planken?

Welke ondervloer voor nieuw parket op oude planken?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande plankenvloer?Hoe moet de nieuwe vloer gelegd worden op planken dekvloer?Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer. Welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen?...

Lees meer
Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Wij gaan voor duurzaam in het Slingerbos OphemertEven voorstellen:Wij zijn Susan en Albert en wonen met veel plezier al jarenlang in de Betuwe. Door de centrale ligging in het land zijn we binnen een half uur in groter steden als Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Arnhem...

Lees meer
Eiken visgraatvloer in 4 stappen

Eiken visgraatvloer in 4 stappen

Hoe kies je een eiken visgraat vloer in 4 stappen. Vindt je een visgraat vloer heel mooi, maar weet je niet hoe je een keuze kunt maken uit het woud aan soorten en maten dan helpt het volgende blog om je een goede keus te maken. In vier stappen leg ik je uit hoe je te...

Lees meer
Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Welk visgraatparket voor mij? Echt hout of fake?Er zijn diverse soorten visgraat in de markt maar welk visgraatparket is nu geschikt voor mij? Wij kunnen ons voorstellen dat u om in houtjargon te praten "door de bomen het bos niet meer ziet”. Er zijn zoveel keuzes te...

Lees meer
Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

Lees meer
Kan een houten vloer op vloerverwarming?

Kan een houten vloer op vloerverwarming?

. Kan ik vloerverwarming onder een houten vloer leggen? Houten vloeren kunnen inderdaad op vloerverwarming worden geïnstalleerd, maar niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt. Het is belangrijk om te begrijpen dat hout een natuurlijk materiaal is en van nature...

Lees meer
Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Werking van een houten vloer is heel normaalDe relatieve luchtvochtigheid in uw huis schommeltDe luchtvochtigheid in huis varieert gedurende het jaar, met name tussen de seizoenen. Tijdens de winter is de lucht meestal zeer droog, wat kan leiden tot ongemakkelijke...

Lees meer
Nieuw Boekhorst – Voorhout

Nieuw Boekhorst – Voorhout

Voorhout; Ideale plaats om duurzaam te wonenNieuw Boekhorst is de nieuwste uitbreiding van Voorhout en biedt straks circa 1.300 woningen, een basisschool, sportvelden en diverse speel- en sportplekken. In het hart van de wijk komt een haven waar je kunt genieten van...

Lees meer
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef uit Culemborg.Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 35 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (11 jaar) en Sanne...

Lees meer
Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande houten vloer?  Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer, welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen? Goed nieuws: Deze houten vloer die er al 100 jaar ligt is...

Lees meer
Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

7 super goeie tips voor het onderhoud van een geoliede houten vloerTIP 1: Inloopmat Leg een grote inloopmat bij de deur, dit voorkomt dat er vuil en zand in de woning op uw vloer komen. Met name bij nieuwbouwwoningen is dit fijn. De bestrating is in het begin nog niet...

Lees meer
SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

. SPC een sterke stijger in de vloerenmarkt SPC-vloeren worden steeds belangrijker in de vloerenmarkt door de duurzaamheid, het verbeterde uiterlijk en de relatief geringe kosten. Maar wat zijn SPC-vloeren precies en waarom worden ze steeds populairder? In dit blog...

Lees meer
Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

. Waarom verliezen echte houten vloeren nooit hun aantrekkingskracht? Natuurlijke schoonheid Een van de belangrijkste redenen voor de blijvende populariteit van houten vloeren is de blijvende uitstralinbg. Dit type vloer voegt een element van natuurlijke schoonheid...

Lees meer
PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer, PVC vloerverwarming, vloerverwarming PVC, PVC visgraat PVC, PVC Hongaarse punt PVC, PVC prijzen PVC Planken PVC

Lees meer
houten vloeren in de houtloods