+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Ovale tafel, voordelen en nadelen

Blogs tafels

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs over eettafels:

Ovale tafel, voordelen en nadelen

Ovale tafel

Ovale tafels zijn de nieuwste trend op het gebied van interieurdesign. Met hun prachtige vorm en veelzijdigheid zijn ze een geweldige toevoeging aan elke eetkamer. Of je nu een modern, klassiek of industrieel interieur hebt, een ovale tafel zal zeker de aandacht trekken en een stijlvolle touch toevoegen aan je ruimte.

 

In dit artikel zullen we de vele voordelen van ovale tafels bespreken, evenals de verschillende opties en mogelijkheden die beschikbaar zijn. We zullen ook ingaan op de vraag waarom een ovale tafel met houten poten een uitstekende keuze is. Laten we beginnen!

De voordelen van ovale tafels

Ovale tafels hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele rechthoekige tafels. Ten eerste bieden ze een meer dynamische en organische vorm, waardoor een gevoel van beweging en energie ontstaat in de ruimte. Deze vorm is ook ideaal voor het creëren van een gezellige sfeer, omdat mensen gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren zonder dat er iemand aan het hoofd van de tafel zit.

Een ander voordeel van ovale tafels is dat ze minder ruimte innemen dan rechthoekige tafels. Doordat de hoeken zijn afgerond, kunnen er meer stoelen rond de tafel worden geplaatst, waardoor je meer gasten kunt ontvangen. Dit maakt ovale tafels perfect voor gezellige diners en sociale bijeenkomsten.

De nadelen van ovale tafels

Naast de vele voordelen die ovale tafels hebben, zijn er ook een aantal eigenschappen waarmee u rekening dient te houden. Voor de een zal een bepaalde eigenschap een voordeel inhouden, voor de ander echter een nadeel.

Zo zijn ovale tafels wat breder in het midden dan de meeste tafels. Bij Fairwood zijn de meeste ovale tafels 117 cm breed en de meeste andere tafels 95/100 cm.

Wanneer u een breedte van 117 cm moeilijk kwijt kunt dan verwijzen wij u naar Deens ovale tafels of tafels met afgeronde hoeken.

Omdat de tafels met een ovale vorm, 17 cm breder zijn, wordt er 17% meer hout gebruikt. Naast de extra arbeidskosten om de ovale vorm uit te zagen, betekent dit vanzelfsprekend extra materiaalkosten.

Gemiddeld zijn ovale tafels daarom duurder dan de meeste andere tafels. 

Ovale Tafel Edinburgh met Houten Poten

Houten poot is tijdloze keuze

Als het gaat om het kiezen van de juiste tafelpoten, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder metalen, stalen en houten poten. Ovale tafels met houten poten zijn echter een tijdloze keuze die nooit uit de mode raakt. Ze stralen warmte, charme en authenticiteit uit en passen perfect bij verschillende interieurstijlen.

Bij Fairwood hebben we een prachtig model ovale tafel genaamd Edinburgh, dat erg populair is bij onze klanten. Deze tafel heeft vele voordelen en is een uitstekende keuze voor liefhebbers van houten meubels.

Ovale Eettafel Edinburgh: Een Prachtige Eyecatcher

De ovale eettafel Edinburgh is een echte eyecatcher die de aandacht trekt in elke eetkamer. Het tafelblad is gemaakt van massief hout en heeft een unieke vorm dankzij de CNC-freesmachine die houten stroken met elkaar verlijmt. Dit zorgt voor een prachtige textuur en een natuurlijke uitstraling.

De tafel wordt ondersteund door een houten matrix poot in het midden, die niet alleen functioneel is maar ook een esthetische meerwaarde biedt. Het gebruik van massief hout geeft de tafel een warme en authentieke uitstraling, waardoor het een prachtige toevoeging is aan elk interieur.

Verschillende Maten en Opties

De ovale eettafel Edinburgh is verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 2 meter tot 3 meter lang. Alle tafels zijn 117 cm breed in het midden en hebben een hoogte van 78 cm. Deze afmetingen zorgen voor voldoende ruimte om comfortabel aan de tafel te zitten.

Daarnaast bieden we ook verschillende opties voor de afwerking van de tafel. Je kunt kiezen voor een tafelblad en poten in dezelfde afwerking, of je kunt ervoor kiezen om het blad en de poten een andere kleur te geven. De poten kunnen worden gespoten in dekkend zwart of wit, of in elke gewenste RAL-kleur.

Duurzaamheid en kwaliteit

Een van de belangrijkste voordelen van ovale tafels met houten poten is hun duurzaamheid en kwaliteit. Deze tafels zijn gemaakt van door en door massief hout, wat betekent dat ze een mensenleven meegaan. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn goed bestand tegen een stootje, waardoor ze een lange levensduur hebben.

Bovendien zijn massief houten tafels uniek vanwege hun natuurlijke kleur en textuur. Elke tafel is een erfstuk dat zijn eigen verhaal vertelt. Na verloop van tijd zal de tafel alleen maar mooier worden, omdat je kunt zien dat er aan geleefd is.

In diverse houtsoorten

Bij Fairwood bieden we verschillende houtsoorten voor onze ovale tafels met houten poten. Een populaire keuze is Europees eiken rustiek met noestjes, wat zorgt voor een rustieke en natuurlijke uitstraling. Daarnaast hebben we ook Amerikaans eiken, dat nagenoeg zonder noesten is en een strakke en moderne uitstraling heeft.

Een andere bijzondere houtsoort die we aanbieden is Canadees Hard Maple. Dit is een lichte blonde houtsoort die prachtig samengaat met verschillende interieurstijlen, zoals Japandi, Scandinavisch en Paris appartement stijl.

Fairwood Tiel en Rijnsburg

Kleuradvies en maatwerk

Bij Fairwood hebben we een team van experts die je graag adviseren over de afwerking en kleurkeuze van je ovale tafel. We begrijpen dat het belangrijk is om een tafel te hebben die perfect past bij je interieur en persoonlijke stijl. Daarom bieden we verschillende kleurcombinaties en maatwerkopties aan.

Je kunt bij ons langskomen in onze showroom, waar je zelf het tafelblad kunt uitkiezen. Vervolgens gaat de tafel naar onze eigen werkplaats, waar we de door jou gekozen kleur en afwerking op de tafel aanbrengen. De levertijd is kort en binnen 3 weken kun je genieten van je nieuwe ovale tafel.

 

Bezoek onze showrooms

We nodigen je graag uit om onze showroom te bezoeken en onze ovale tafels met houten poten te bekijken. Onze showroom in Tiel heeft een oppervlakte van 1500 m2 en biedt een breed scala aan houten meubels en vloeren. Daarnaast hebben we ook een showroom in Rijnsburg, waar je onze collectie kunt bewonderen.

Je hoeft geen afspraak te maken om onze showrooms te bezoeken. We zijn geopend op doordeweekse dagen en op zaterdag. Als je liever op een ander moment langskomt, kun je een afspraak maken.

Contact gegevens

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. We staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Bij Fairwood streven we ernaar om hoogwaardige producten en persoonlijke service te bieden, zodat je jarenlang kunt genieten van je ovale tafel met houten poten.

Conclusie

Een ovale tafel met houten poten is een prachtige keuze voor elke eetkamer. Het biedt een stijlvolle en functionele oplossing die je interieur naar een hoger niveau tilt. Bij Fairwood begrijpen we de waarde van hoogwaardige materialen en vakmanschap. Daarom bieden we een breed scala aan ovale tafels met houten poten, die perfect passen bij verschillende interieurstijlen.

Of je nu op zoek bent naar een gezellige eettafel voor je gezin of een grote tafel voor sociale bijeenkomsten, wij hebben de perfecte oplossing voor jou. Bezoek onze showroom en ontdek de schoonheid van ovale tafels met houten poten. Bij Fairwood staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte tafel voor jouw huis.

Anita advies en tips

Anna M

Overzicht blogberichten over eettafels

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

Lees meer
7 tips kopen eettafel

7 tips kopen eettafel

Hoe kies je een heerlijke eetkamertafel in 7-handige tips   Eetkamer tafels zijn een centrale plek in je woning en worden voor alles gebruikt. Voor het maken van huiswerk, bij te kletsen met een kopje thee, de dag bijpraten met je medebewoners of als werkplek. Je...

Lees meer
eiken tafel met metalen poten