+31(0)344-640035 info@fairwood.nl

SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

.

SPC een sterke stijger in de vloerenmarkt

SPC-vloeren worden steeds belangrijker in de vloerenmarkt door de duurzaamheid, het verbeterde uiterlijk en de relatief geringe kosten. Maar wat zijn SPC-vloeren precies en waarom worden ze steeds populairder? In dit blog duiken we diep in de wereld van SPC (Stone Plastic Composite) vloeren, met aandacht voor de voordelen, installatieproces en onderhoudstips. Onze belangrijkste zoekwoorden – SPC-vloeren, duurzaamheid, veelzijdigheid, kosten, installatie en onderhoud – zullen ons begeleiden terwijl we de potentie van deze nieuwe vloersoort bekijken. Deze blogpost is niet alleen bedoeld voor interieurontwerpers of huiseigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe vloer, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van de dynamiek van moderne vloeropties.

Waarom worden SPC-vloeren steeds populairder?

1. Goed bestand tegen deuken, krassen en vlekken

Naarmate we dieper ingaan op de wereld van SPC-vloeren, wordt duidelijk waarom deze vloeren een stijgende populariteit kennen.
Deze vloeren zijn namelijk bestand tegen deuken, krassen en vlekken, dankzij de steencomposietkern waar ze hun naam aan ontlenen.
De SPC-kern is stevig, waardoor deze vloeren ideaal zijn voor drukke ruimtes zoals commerciële panden of levendige huishoudens.

2. Grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen

Bovendien zijn SPC-vloeren verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en stijlen. Ze komen dicht bij de uitstraling van traditionele houten vloeren, steen of keramische tegels.

Deze uitgebreide keuzeopties stellen u in staat om uw ruimtes aan te passen aan uw persoonlijke smaak en stijl. Van rustiek tot modern, minimalistisch tot extravagant, er is altijd een SPC-vloer die aansluit bij uw specifieke interieurwensen.

3. Relatief gunstige kosten

Ten slotte zijn SPC-vloeren kosteneffectief.

De prijs per m2 en de legprijs zijn vaak lager dan bij vergelijkbare vloersoorten. U hoeft dus niet in te leveren op gebruiksgemak om binnen uw budget te blijven. Bovendien komt de nieuwe collectie ultra matte en brede planken verrassend dicht bij de uitstraling van echt hout.  

SPC-vloer productieproces en samenstelling

Om de voordelen van Stone Plastic Composite (SPC) vloeren echt te waarderen, is het essentieel om in het productieproces te duiken. We gaan nu kijken hoe SPC-vloeren worden gemaakt, wat bijdraagt aan hun robuustheid, uiterlijk en betaalbaarheid.

Hoe worden SPC-vloeren gemaakt?

Het productieproces van SPC-vloeren omvat verschillende fasen. De eerste fase is de creatie van de SPC-kern, waarbij kalksteen en stabilisatoren worden gemengd. Dit mengsel wordt vervolgens verwarmd en geëxtrudeerd tot een kernmateriaal. Vervolgens wordt er een slijtlaag op de kern aangebracht. Deze laag is verantwoordelijk voor de duurzaamheid en slijtvastheid van de vloer. Vaak is deze laag voorzien van een ontwerp dat natuurlijke materialen zoals hout of steen imiteert. Tot slot wordt er een UV-coating aangebracht om de vloer een afgewerkte uitstraling te geven en een extra laag bescherming toe te voegen. Dit proces zorgt ervoor dat SPC-vloeren hun kenmerkende duurzaamheid behouden, terwijl ze ook veelzijdigheid bieden op het gebied van ontwerp.

Waarvan wordt een SPC-vloer gemaakt? En welk voordeel heeft dit?

Wat SPC-vloeren onderscheidt, is de unieke samenstelling, die voornamelijk bestaat uit natuurlijk kalksteenpoeder, polyvinyl chloride en stabilisatoren, waardoor ze ongeëvenaarde kracht en stijfheid bieden. In tegenstelling tot andere vloeropties bevatten ze geen houtdeeltjes, waardoor ze waterdicht zijn en bestand zijn tegen temperatuurverschillen. Bovendien is SPC-vloer voorzien van een extra slijtlaag

Verschillende lagen

SPC-vloeren zijn luxe vinyltegels die bestaan uit meerdere lagen – een UV-beschermende laag, een vinyl laag en een slijtlaag, die extra bescherming biedt tegen krassen en vlekken. Dit alles op de reeds besproken SPC-kern voor stevigheid en waterbestendigheid.

Milieuaspecten

Een essentiële factor in het fabricageproces van SPC-vloeren is de inzet voor milieu duurzaamheid. Veel fabrikanten gebruiken gerecyclede materialen in het productieproces, waardoor SPC-vloeren een milieuvriendelijke optie is in vergelijk tot bijvoorbeeld PVC. Er wordt bovendien minder plastic in de vloer gebruikt. SPC bevat maar 30-40% plastic in vergelijk tot de 100% in PVC. Wel moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat een echte houten vloer een meer milieubewuste keuze is dan een SPC-vloer.

SPC-vloeren zijn luxe vinyltegels die bestaan uit meerdere lagen – een UV-beschermende laag, een slijtlaag, een vinyllaag en een SPC-kern. Wat SPC-vloeren onderscheidt, is de unieke samenstelling, die voornamelijk bestaat uit natuurlijk kalksteenpoeder en stabilisatoren, waardoor ze ongeëvenaarde kracht en stijfheid bieden.

Leggen en onderhoud van een SPC-vloer

SPC-vloeren hebben vele voordelen, maar zouden weinig nut hebben als ze moeilijk te installeren of te onderhouden zijn. Gelukkig is dit niet het geval.

Gemakkelijk te leggen; ook door doe-het-zelver

Een van de belangrijkste voordelen van SPC-vloeren is het gemak van installatie. In tegenstelling tot de meeste PVC-vloeren die mogelijk professionele hulp vereisen, kunnen SPC-vloeren door iedereen worden geïnstalleerd met een beetje doe-het-zelf spirit. De vloeren zijn voorzien van een kliksysteem voor eenvoudige en snelle installatie. Bovendien kunnen SPC-vloeren over bestaande vloeren worden geïnstalleerd, waardoor ze een ideale keuze zijn voor renovatieprojecten. Het gemak van installatie bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de algehele kosten, waardoor SPC-vloeren uiterst kosteneffectief zijn. PVC-vloeren daarentegen moeten vrijwel altijd op een perfect gladde dekvloer worden gelijmd. Dit betekent dat de meeste dekvloeren na oplevering door de aannemer eerst nog moeten worden geëgaliseerd.  Dit betekent natuurlijk een aanzienlijke extra kostenpost. Mogelijk kunt u deze kosten bij een SPC-vloer vermijden.

Gemakkelijk onderhoud

SPC vloeren zijn niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook makkelijk te onderhouden. Ze zijn zeer bestand tegen vlekken, krassen en deuken, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over regelmatige reparaties of vervangingen. Regelmatig vegen en af en toe dweilen is alles wat nodig is om je SPC vloeren er als nieuw uit te laten zien. In geval van morsen is een snelle veeg voldoende om eventuele schade te voorkomen.

Deze onderhoudsvriendelijke eigenschap maakt SPC vloeren een perfecte keuze voor drukke huiseigenaren en commerciële ruimtes,zoals kantoren en restaurants.

Gaan lang mee

Als ze op de juiste manier geïnstalleerd en onderhouden worden, kunnen SPC-vloeren tientallen jaren meegaan. De combinatie van een stevige kern gemaakt van kalksteen en stabilisatoren, en een beschermende slijtlaag zorgt ervoor dat de vloeren bestand zijn tegen intensief voetverkeer en normale slijtage. Deze duurzaamheid, samen met het gemak van onderhoud, draagt bij aan de lange levensduur van SPC-vloeren, waardoor u een vloeroplossing krijgt die niet alleen mooi en kosteneffectief is, maar ook lang meegaat.

Wel is het zo dat een SPC-vloer i.t.t. een echte houten vloer niet meer opnieuw kan worden geschuurd en opnieuw kan worden afgewerkt. Er kunnen weliswaar reparaties aan de vloer worden gedaan, maar u krijgt hiermee zeker geen nieuwe vloer voor terug. Bij een echte houten vloer zijn de resultaten van het opknappen veel en veel beter te noemen.

Kortom zit er wel een kras op of is de vloer verkleurd door zonlicht dan is de vloer niet zo gemakkelijk als een echte houten vloer te herstellen. 

De vele mogelijkheden van SPC-vloeren

Als je op zoek bent naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook praktisch, is Stone Plastic Composite (SPC) vloer het antwoord. De combinatie van natuurlijke uitstraling en gebruiksgemak is een van de belangrijkste redenen waarom deze vloeren zo snel populair worden.

Benadert de uitstraling van een echte houten vloer

SPC-vloeren zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en kleuren, van de traditionele hardhouten uitstraling tot meer moderne en chique stijlen. Deze diversiteit stelt u in staat om een ontwerp te kiezen dat uw bestaande interieur en persoonlijke smaak aanvult. De hoogwaardige print- en emboss technieken die worden gebruikt bij de productie van SPC-vloeren zorgen ervoor dat de patronen en houttekeningen realistisch zijn, waardoor elke ruimte een authentieke en luxe uitstraling krijgt. Dit geldt zeker voor de nieuwe collectie ultra matte en extra brede planken en voor de ultra matte visgraatvloeren in de showroom van Fairwood.

Ideaal voor veel belaste ruimtes

Vanwege zijn robuuste structuur en weerstand tegen vocht en temperatuurwisselingen kan SPC-vloeren worden gelegd in verschillende delen van een woning of commerciële ruimtes. Of het nu gaat om keukens, badkamers, kelders of drukke gebieden zoals, gangen en woonkamers, SPC-vloeren staan ​​hun mannetje. Voor commerciële instellingen zijn SPC-vloeren een betrouwbare optie voor kantoren, winkelruimtes of restaurants vanwege de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

De oplossing voor vochtige ruimtes

Met SPC-vloeren hoef je je geen zorgen te maken over de effecten van temperatuurveranderingen. Dit soort vloeren kan moeiteloos grote temperatuurschommelingen doorstaan, waardoor het perfect is voor vloerverwarmingssystemen en/of in natte ruimtes. Voorbeelden hiervan zijn badkamers, keukens en kelders.

PC-vloeren vallen ongetwijfeld op als een uitstekende keuze voor zowel private woningen als commerciële bedrijven. De superieure duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage zorgen ervoor dat het zware voetverkeer kan weerstaan ​​terwijl het een natuurlijke mooie uitstraling behoudt.

De eenvoudige installatie en het geringe en gemakkelijke onderhoud voegen nog meer toe aan de steeds groeiende populariteit van deze nieuwe vloeren.

Heel veel van onze klanten maken de combinatie met een echte houten vloer. Op de benedenverdieping wordt echt hout gelegd, terwijl op de bovenverdieping wordt gekozen voor een SPC-vloer.

Alhoewel de uitstraling van een echte houten vloer nog niet is geëvenaard, heeft een SPC-vloer weldegelijk grote voordelen in badkamers en natte kelders.

Ook is het een zeer goede oplossing voor winkels, restaurants en kantoorruimtes.

 

Conclusie

PC-vloeren vallen ongetwijfeld op als een uitstekende keuze voor zowel private woningen als commerciële bedrijven. De superieure duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage zorgen ervoor dat het zware voetverkeer kan weerstaan ​​terwijl het een natuurlijke mooie uitstraling behoudt.

De eenvoudige installatie en het geringe en gemakkelijke onderhoud voegen nog meer toe aan de steeds groeiende populariteit van deze nieuwe vloeren.

Heel veel van onze klanten maken de combinatie met een echte houten vloer. Op de benedenverdieping wordt echt hout gelegd, terwijl op de bovenverdieping wordt gekozen voor een SPC-vloer.

Alhoewel de uitstraling van een echte houten vloer nog niet is geëvenaard, heeft een SPC-vloer weldegelijk grote voordelen in badkamers en natte kelders.

Ook is het een zeer goede oplossing voor winkels, restaurants en kantoorruimtes.

Wel is het zo dat wanneer er daadwerkelijk beschadigingen zijn opgetreden of er sprake is van verkleuring door direct zonlicht een SPC-vloer niet zo gemakkelijk te herstellen is als een echte houten vloer.

Kijk ook naar deze blogs :

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer, PVC vloerverwarming, vloerverwarming PVC, PVC visgraat PVC, PVC Hongaarse punt PVC, PVC prijzen PVC Planken PVC

read more
Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

. Waarom verliezen echte houten vloeren nooit hun aantrekkingskracht? Natuurlijke schoonheid Een van de belangrijkste redenen voor de blijvende populariteit van houten vloeren is de blijvende uitstralinbg. Dit type vloer voegt een element van natuurlijke schoonheid...

read more
PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer, PVC vloerverwarming, vloerverwarming PVC, PVC visgraat PVC, PVC Hongaarse punt PVC, PVC prijzen PVC Planken PVC

read more
Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

. Waarom verliezen echte houten vloeren nooit hun aantrekkingskracht? Natuurlijke schoonheid Een van de belangrijkste redenen voor de blijvende populariteit van houten vloeren is de blijvende uitstralinbg. Dit type vloer voegt een element van natuurlijke schoonheid...

read more
PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer, PVC vloerverwarming, vloerverwarming PVC, PVC visgraat PVC, PVC Hongaarse punt PVC, PVC prijzen PVC Planken PVC

read more
Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

. Waarom verliezen echte houten vloeren nooit hun aantrekkingskracht? Natuurlijke schoonheid Een van de belangrijkste redenen voor de blijvende populariteit van houten vloeren is de blijvende uitstralinbg. Dit type vloer voegt een element van natuurlijke schoonheid...

read more

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie

Brochure Gratis

Fairwood wil u graag de meest recente brochure toezenden.

Er zijn 3 soorten brochures, zoals u ziet.

Gratis en vrijblijvend

Het toezenden van 1 of meerdere brochures is vrijblijvend en gratis.

Wij zullen u overigens niet verder benaderen na toezending.

Het initiatief tot verder contact laten we daarna helemaal aan u over.

brochure houten vloeren

Brochure houten vloeren

De meest recente informatie over de houten vloeren van Fairwood

Brochure Actievloeren

Welke actievloeren zijn er en hoelang is de actie geldig ?

Brochure houten tafels

Welke modellen tafels heeft Fairwood. Bekijk hier het actuele assortiment.