+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

Blogs vloeren

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs over houten vloeren, afwerking, leggen, werking en onderhoud:

SPC-vloer. Wat is het? Welke voordelen en nadelen

.

SPC een sterke stijger in de vloerenmarkt

SPC-vloeren worden steeds belangrijker in de vloerenmarkt door de duurzaamheid, het verbeterde uiterlijk en de relatief geringe kosten.

Maar wat zijn SPC-vloeren precies en waarom worden ze steeds populairder?
In dit blog duiken we diep in de wereld van SPC (Stone Plastic Composite) vloeren, met aandacht voor de voordelen, installatieproces en onderhoudstips.

Onze belangrijkste zoekwoorden – SPC-vloeren, duurzaamheid, veelzijdigheid, kosten, installatie en onderhoud – zullen ons begeleiden terwijl we de potentie van deze nieuwe vloersoort bekijken.

Deze blogpost is niet alleen bedoeld voor interieurontwerpers of huiseigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe vloer, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van de dynamiek van moderne vloeropties.

Waarom worden SPC-vloeren steeds populairder?

1. Goed bestand tegen deuken, krassen en vlekken

Naarmate we dieper ingaan op de wereld van SPC-vloeren, wordt duidelijk waarom deze vloeren een stijgende populariteit kennen.
Deze vloeren zijn namelijk bestand tegen deuken, krassen en vlekken, dankzij de steencomposietkern waar ze hun naam aan ontlenen.
De SPC-kern is stevig, waardoor deze vloeren ideaal zijn voor drukke ruimtes zoals commerciële panden of levendige huishoudens.

2. Grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen

Bovendien zijn SPC-vloeren verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en stijlen. Ze komen dicht bij de uitstraling van traditionele houten vloeren, steen of keramische tegels.

Deze uitgebreide keuzeopties stellen u in staat om uw ruimtes aan te passen aan uw persoonlijke smaak en stijl. Van rustiek tot modern, minimalistisch tot extravagant, er is altijd een SPC-vloer die aansluit bij uw specifieke interieurwensen.

3. Relatief gunstige kosten

Ten slotte zijn SPC-vloeren kosteneffectief.

De prijs per m2 en de legprijs zijn vaak lager dan bij vergelijkbare vloersoorten. U hoeft dus niet in te leveren op gebruiksgemak om binnen uw budget te blijven. Bovendien komt de nieuwe collectie ultra matte en brede planken verrassend dicht bij de uitstraling van echt hout.  

SPC-vloer productieproces en samenstelling

Om de voordelen van Stone Plastic Composite (SPC) vloeren echt te waarderen, is het essentieel om in het productieproces te duiken. We gaan nu kijken hoe SPC-vloeren worden gemaakt, wat bijdraagt aan hun robuustheid, uiterlijk en betaalbaarheid.

Hoe worden SPC-vloeren gemaakt?

Het productieproces van SPC-vloeren omvat verschillende fasen. De eerste fase is de creatie van de SPC-kern, waarbij kalksteen en stabilisatoren worden gemengd. Dit mengsel wordt vervolgens verwarmd en geëxtrudeerd tot een kernmateriaal. Vervolgens wordt er een slijtlaag op de kern aangebracht. Deze laag is verantwoordelijk voor de duurzaamheid en slijtvastheid van de vloer. Vaak is deze laag voorzien van een ontwerp dat natuurlijke materialen zoals hout of steen imiteert. Tot slot wordt er een UV-coating aangebracht om de vloer een afgewerkte uitstraling te geven en een extra laag bescherming toe te voegen. Dit proces zorgt ervoor dat SPC-vloeren hun kenmerkende duurzaamheid behouden, terwijl ze ook veelzijdigheid bieden op het gebied van ontwerp.

Waarvan wordt een SPC-vloer gemaakt? En welk voordeel heeft dit?

Wat SPC-vloeren onderscheidt, is de unieke samenstelling, die voornamelijk bestaat uit natuurlijk kalksteenpoeder, polyvinyl chloride en stabilisatoren, waardoor ze ongeëvenaarde kracht en stijfheid bieden.
In tegenstelling tot andere vloeropties bevatten ze geen houtdeeltjes, waardoor ze waterdicht zijn en bestand zijn tegen temperatuurverschillen. Bovendien is SPC-vloer voorzien van een extra slijtlaag

Verschillende lagen

SPC-vloeren zijn luxe vinyltegels die bestaan uit meerdere lagen – een UV-beschermende laag, een vinyl laag en een slijtlaag, die extra bescherming biedt tegen krassen en vlekken.
Dit alles op de reeds besproken SPC-kern voor stevigheid en waterbestendigheid.

Milieuaspecten

Een essentiële factor in het fabricageproces van SPC-vloeren is de inzet voor milieu duurzaamheid. Veel fabrikanten gebruiken gerecyclede materialen in het productieproces, waardoor SPC-vloeren een milieuvriendelijke optie is in vergelijk tot bijvoorbeeld PVC. Er wordt bovendien minder plastic in de vloer gebruikt. SPC bevat maar 30-40% plastic in vergelijk tot de 100% in PVC. Wel moeten we eerlijkheidshalve zeggen dat een echte houten vloer een meer milieubewuste keuze is dan een SPC-vloer.

SPC-vloeren zijn luxe vinyltegels die bestaan uit meerdere lagen – een UV-beschermende laag, een slijtlaag, een vinyllaag en een SPC-kern. Wat SPC-vloeren onderscheidt, is de unieke samenstelling, die voornamelijk bestaat uit natuurlijk kalksteenpoeder en stabilisatoren, waardoor ze ongeëvenaarde kracht en stijfheid bieden.

Leggen en onderhoud van een SPC-vloer

SPC-vloeren hebben vele voordelen, maar zouden weinig nut hebben als ze moeilijk te installeren of te onderhouden zijn. Gelukkig is dit niet het geval.

Gemakkelijk te leggen; ook door doe-het-zelver

Een van de belangrijkste voordelen van SPC-vloeren is het gemak van installatie. In tegenstelling tot de meeste PVC-vloeren die mogelijk professionele hulp vereisen, kunnen SPC-vloeren door iedereen worden geïnstalleerd met een beetje doe-het-zelf spirit. De vloeren zijn voorzien van een kliksysteem voor eenvoudige en snelle installatie. Bovendien kunnen SPC-vloeren over bestaande vloeren worden geïnstalleerd, waardoor ze een ideale keuze zijn voor renovatieprojecten. Het gemak van installatie bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de algehele kosten, waardoor SPC-vloeren uiterst kosteneffectief zijn. PVC-vloeren daarentegen moeten vrijwel altijd op een perfect gladde dekvloer worden gelijmd. Dit betekent dat de meeste dekvloeren na oplevering door de aannemer eerst nog moeten worden geëgaliseerd.  Dit betekent natuurlijk een aanzienlijke extra kostenpost. Mogelijk kunt u deze kosten bij een SPC-vloer vermijden.

Gemakkelijk onderhoud

SPC vloeren zijn niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook makkelijk te onderhouden. Ze zijn zeer bestand tegen vlekken, krassen en deuken, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over regelmatige reparaties of vervangingen. Regelmatig vegen en af en toe dweilen is alles wat nodig is om je SPC vloeren er als nieuw uit te laten zien. In geval van morsen is een snelle veeg voldoende om eventuele schade te voorkomen.

Deze onderhoudsvriendelijke eigenschap maakt SPC vloeren een perfecte keuze voor drukke huiseigenaren en commerciële ruimtes,zoals kantoren en restaurants.

Gaan lang mee

Als ze op de juiste manier geïnstalleerd en onderhouden worden, kunnen SPC-vloeren tientallen jaren meegaan. De combinatie van een stevige kern gemaakt van kalksteen en stabilisatoren, en een beschermende slijtlaag zorgt ervoor dat de vloeren bestand zijn tegen intensief voetverkeer en normale slijtage. Deze duurzaamheid, samen met het gemak van onderhoud, draagt bij aan de lange levensduur van SPC-vloeren, waardoor u een vloeroplossing krijgt die niet alleen mooi en kosteneffectief is, maar ook lang meegaat.

Wel is het zo dat een SPC-vloer i.t.t. een echte houten vloer niet meer opnieuw kan worden geschuurd en opnieuw kan worden afgewerkt. Er kunnen weliswaar reparaties aan de vloer worden gedaan, maar u krijgt hiermee zeker geen nieuwe vloer voor terug. Bij een echte houten vloer zijn de resultaten van het opknappen veel en veel beter te noemen.

Kortom zit er wel een kras op of is de vloer verkleurd door zonlicht dan is de vloer niet zo gemakkelijk als een echte houten vloer te herstellen. 

De vele mogelijkheden van SPC-vloeren

Als je op zoek bent naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook praktisch, is Stone Plastic Composite (SPC) vloer het antwoord. De combinatie van natuurlijke uitstraling en gebruiksgemak is een van de belangrijkste redenen waarom deze vloeren zo snel populair worden.

Benadert de uitstraling van een echte houten vloer

SPC-vloeren zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen en kleuren, van de traditionele hardhouten uitstraling tot meer moderne en chique stijlen. Deze diversiteit stelt u in staat om een ontwerp te kiezen dat uw bestaande interieur en persoonlijke smaak aanvult. De hoogwaardige print- en emboss technieken die worden gebruikt bij de productie van SPC-vloeren zorgen ervoor dat de patronen en houttekeningen realistisch zijn, waardoor elke ruimte een authentieke en luxe uitstraling krijgt. Dit geldt zeker voor de nieuwe collectie ultra matte en extra brede planken en voor de ultra matte visgraatvloeren in de showroom van Fairwood.

Ideaal voor veel belaste ruimtes

Vanwege zijn robuuste structuur en weerstand tegen vocht en temperatuurwisselingen kan SPC-vloeren worden gelegd in verschillende delen van een woning of commerciële ruimtes. Of het nu gaat om keukens, badkamers, kelders of drukke gebieden zoals, gangen en woonkamers, SPC-vloeren staan ​​hun mannetje. Voor commerciële instellingen zijn SPC-vloeren een betrouwbare optie voor kantoren, winkelruimtes of restaurants vanwege de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

De oplossing voor vochtige ruimtes

Met SPC-vloeren hoef je je geen zorgen te maken over de effecten van temperatuurveranderingen. Dit soort vloeren kan moeiteloos grote temperatuurschommelingen doorstaan, waardoor het perfect is voor vloerverwarmingssystemen en/of in natte ruimtes. Voorbeelden hiervan zijn badkamers, keukens en kelders.

PC-vloeren vallen ongetwijfeld op als een uitstekende keuze voor zowel private woningen als commerciële bedrijven. De superieure duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage zorgen ervoor dat het zware voetverkeer kan weerstaan ​​terwijl het een natuurlijke mooie uitstraling behoudt.

De eenvoudige installatie en het geringe en gemakkelijke onderhoud voegen nog meer toe aan de steeds groeiende populariteit van deze nieuwe vloeren.

Heel veel van onze klanten maken de combinatie met een echte houten vloer. Op de benedenverdieping wordt echt hout gelegd, terwijl op de bovenverdieping wordt gekozen voor een SPC-vloer.

Alhoewel de uitstraling van een echte houten vloer nog niet is geëvenaard, heeft een SPC-vloer weldegelijk grote voordelen in badkamers en natte kelders.

Ook is het een zeer goede oplossing voor winkels, restaurants en kantoorruimtes.

 

Conclusie

PC-vloeren vallen ongetwijfeld op als een uitstekende keuze voor zowel private woningen als commerciële bedrijven. De superieure duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage zorgen ervoor dat het zware voetverkeer kan weerstaan ​​terwijl het een natuurlijke mooie uitstraling behoudt.

De eenvoudige installatie en het geringe en gemakkelijke onderhoud voegen nog meer toe aan de steeds groeiende populariteit van deze nieuwe vloeren.

Heel veel van onze klanten maken de combinatie met een echte houten vloer. Op de benedenverdieping wordt echt hout gelegd, terwijl op de bovenverdieping wordt gekozen voor een SPC-vloer.

Alhoewel de uitstraling van een echte houten vloer nog niet is geëvenaard, heeft een SPC-vloer weldegelijk grote voordelen in badkamers en natte kelders.

Ook is het een zeer goede oplossing voor winkels, restaurants en kantoorruimtes.

Wel is het zo dat wanneer er daadwerkelijk beschadigingen zijn opgetreden of er sprake is van verkleuring door direct zonlicht een SPC-vloer niet zo gemakkelijk te herstellen is als een echte houten vloer.

Tags


Houten vloer Culemborg - Visgraatvloer Culemborg


Blogs houten vloeren en tafels

In welke plaatsen Fairwood vloeren en tafels?

Blog

Houten vloer Dordrecht – Amstelwijck Park

Houten vloer Dordrecht – Amstelwijck Park

Dordrecht - Natuurlijk Amstelwijck ParkNatuurlijk wonen in Dordrecht; Groen van binnen en van buitenOp de website Amstelwijckpark.nl  kunt u het volgende lezen: "Het groen verwelkomt je met open armen in deze nieuwe woonwijk in Dordrecht. In huis wordt het heerlijk...

Lees meer
Prijzen houten vloeren, waarmee rekening houden?

Prijzen houten vloeren, waarmee rekening houden?

Prijzen eiken vloeren vergelijkenWaarmee rekening houden bij prijsvergelijk houten vloeren?Wij willen een houten vloer op vloerverwarming voor onze woning. Deze vloer moet milieuverantwoord zijn en degelijk, want we willen de natuur niet aantasten en we willen nog...

Lees meer
Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Duurzame houten vloer Rotterdam, slimme keuze

Waarom is een eerlijke duurzame vloer voor uw nieuwe woning in Rotterdam een slimme keuze?Is dit verstandig?In de haven van Rotterdam komen er dagelijks containers binnen uit China met duizenden m2 PVC vloeren en laminaat. Plastic en Vinyl dus. Wat we allemaal weten...

Lees meer
Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

Zoetermeer nieuwbouw, echte eiken vloer

"Waarom hebben we gekozen voor een echte eiken vloer in Zoetermeer?"En niet voor een PVC vloer, zoals de rest van de straatDertigers Ronald en Sven wonen met hun zoon Noud van 3 jr. in het centrum van Den Haag. Ronald werkt bij de gemeente Den Haag en Sven heeft een...

Lees meer
Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Welk onderhoud voor houten vloer?Onderhoud houten vloeren per afwerkingHoe onderhoud ik een geoliede houten vloer?Periodiek regelmatig onderhoudEen houten vloer die behandeld is met olie kunt u wekelijks of wanneer deze vies is stofzuigen en daarna dweilen met de...

Lees meer
TOP 10 afwerkingen eiken vloer

TOP 10 afwerkingen eiken vloer

Eiken vloer is de meest populaire houten vloerDiverse soorten eiken vloeren verkrijgbaar.Eiken is een harde houtsoort en zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook is eiken stabiel en werkt het veel minder dan bijvoorbeeld grenen als er sprake is van...

Lees meer
Welke ondervloer voor nieuw parket op oude planken?

Welke ondervloer voor nieuw parket op oude planken?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande plankenvloer?Hoe moet de nieuwe vloer gelegd worden op planken dekvloer?Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer. Welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen?...

Lees meer
Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Onze nieuwe woning in Noordwijk; welke houten vloer?

Zo graag naar NoordwijkWie zijn wij en waarom Noordwijk?Onze namen zijn William en Laureen. Beiden dertigers en we hebben allebei een leuke baan. We hebben 3 jonge meiden;  Zoë, Hailey en Jade. Met onze ouders kwamen wij al jarenlang in Noordwijk. Waarschijnlijk is...

Lees meer
Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Slingerbos Ophemert; we gaan voor duurzaam

Wij gaan voor duurzaam in het Slingerbos OphemertEven voorstellen:Wij zijn Susan en Albert en wonen met veel plezier al jarenlang in de Betuwe. Door de centrale ligging in het land zijn we binnen een half uur in groter steden als Den Bosch, Utrecht, Nijmegen, Arnhem...

Lees meer
Eiken visgraatvloer in 4 stappen

Eiken visgraatvloer in 4 stappen

Hoe kies je een eiken visgraat vloer in 4 stappen. Vindt je een visgraat vloer heel mooi, maar weet je niet hoe je een keuze kunt maken uit het woud aan soorten en maten dan helpt het volgende blog om je een goede keus te maken. In vier stappen leg ik je uit hoe je te...

Lees meer
Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Visgraatvloer; welke soort kies ik?

Welk visgraatparket voor mij? Echt hout of fake?Er zijn diverse soorten visgraat in de markt maar welk visgraatparket is nu geschikt voor mij? Wij kunnen ons voorstellen dat u om in houtjargon te praten "door de bomen het bos niet meer ziet”. Er zijn zoveel keuzes te...

Lees meer
Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

Lees meer
Kan een houten vloer op vloerverwarming?

Kan een houten vloer op vloerverwarming?

. Kan ik vloerverwarming onder een houten vloer leggen? Houten vloeren kunnen inderdaad op vloerverwarming worden geïnstalleerd, maar niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt. Het is belangrijk om te begrijpen dat hout een natuurlijk materiaal is en van nature...

Lees meer
Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Hoe voorkom ik krimpen of uitzetten houten vloer?

Werking van een houten vloer is heel normaalDe relatieve luchtvochtigheid in uw huis schommeltDe luchtvochtigheid in huis varieert gedurende het jaar, met name tussen de seizoenen. Tijdens de winter is de lucht meestal zeer droog, wat kan leiden tot ongemakkelijke...

Lees meer
Nieuw Boekhorst – Voorhout

Nieuw Boekhorst – Voorhout

Voorhout; Ideale plaats om duurzaam te wonenNieuw Boekhorst is de nieuwste uitbreiding van Voorhout en biedt straks circa 1.300 woningen, een basisschool, sportvelden en diverse speel- en sportplekken. In het hart van de wijk komt een haven waar je kunt genieten van...

Lees meer
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef uit Culemborg.Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 35 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (11 jaar) en Sanne...

Lees meer
Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer bij dekvloer van hout?

Welke ondervloer kan ik gebruiken op een bestaande houten vloer?  Mijn woning is gebouwd rond 1930 en heeft een bestaande houten plankenvloer, welke ondervloer kan ik het beste gebruiken om de vloer te leggen? Goed nieuws: Deze houten vloer die er al 100 jaar ligt is...

Lees meer
Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

Onderhoud geoliede houten vloer; 7 tips

7 super goeie tips voor het onderhoud van een geoliede houten vloerTIP 1: Inloopmat Leg een grote inloopmat bij de deur, dit voorkomt dat er vuil en zand in de woning op uw vloer komen. Met name bij nieuwbouwwoningen is dit fijn. De bestrating is in het begin nog niet...

Lees meer
Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

Pvc-vloer of echt hout? Of beiden?

. Waarom verliezen echte houten vloeren nooit hun aantrekkingskracht? Natuurlijke schoonheid Een van de belangrijkste redenen voor de blijvende populariteit van houten vloeren is de blijvende uitstralinbg. Dit type vloer voegt een element van natuurlijke schoonheid...

Lees meer
PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer?

PVC of echte houten vloer, PVC vloerverwarming, vloerverwarming PVC, PVC visgraat PVC, PVC Hongaarse punt PVC, PVC prijzen PVC Planken PVC

Lees meer
houten vloeren in de houtloods