+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Schuttingen en cortenstaal elementen

Blogs Gastbijdragen

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs gastbijdragen:

Schuttingen en cortenstaal elementen

Veel mensen beginnen in het voorjaar met de nieuwe plannen voor hun tuin. Maar natuurlijk is het hele jaar geschikt om over een nieuwe tuininrichting te brainstormen. Dat kan midden in de zomer, als je met een glas goede wijn op je terras zit. Maar waarom niet in de winter, als je knus binnen bij de open haard zit? Er is nooit een verkeerd moment om te praten over schuttingen, een houten poort of cortenstaal producten die jouw tuin verfraaien.

 Een nieuwe houten schutting

Of het nu de eerste schutting is die je gaat plaatsen bij jouw nieuwe huis of dat het gaat om het vervangen van de huidige schutting: overweeg eens een houten schutting met betonpalen. Want waarom mooie houten palen de grond in slaan terwijl je weet dat ze ooit een keer gaan rotten? Betonnen palen voor een schutting zijn oersterk en rotten niet. Mocht je ooit nóg een keer je houten schutting vervangen, dan kan je die betonpalen voor jouw schutting gewoon weer hergebruiken.

Een hout beton schutting oogt mooi, want natuurlijk, en geeft veel privacy. En een voordeel ten opzichte van een groene afscheiding (bomen, planten, struiken): met een schutting van hout zit je direct helemaal vrij, zonder inkijk. Niet voor niets is een schutting van hout nog steeds razend populair. Gras en Groen biedt meerdere soorten hout, zodat je hout beton schutting perfect aansluit bij jouw smaak. Werk de schutting af met een afdeklat en, als je wil, een bijpassende poort.

Een poort geeft flexibiliteit
In sommige tuinen heeft een poort geen enkele zin, bijvoorbeeld omdat je jouw tuin alleen via de achterdeur van jouw huis kunt bereiken. Jouw tuin ligt niet aan een brandgang en je kunt jouw tuin ook niet via de zijkant van jouw huis bereiken. Is er wel een brandgang of een klein strookje naast jouw huis? Profiteer dan van het voordeel van een houten poort.

Via een poort kan je bijvoorbeeld heel handig de fietsen in je tuin of in je schuurtje zetten. Je kunt de boodschappen achterom naar de keuken brengen: je hoeft dan niet door je hal en de woonkamer). En als je eens wat spullen voor je tuin hebt besteld, dan hoeft de bezorger niet meerdere keren met die spullen door jouw huis te lopen.

Een tuinpoort van hout is een kleine investering voor vele jaren en blijkt steeds weer een hele goede beslissing. Ook bezoek kan bijvoorbeeld ‘achterom’ komen. Wel zo handig bij een verjaardag of een tuinfeest. Een tuinpoort in je houten schutting is ook nog eens een mooie entree naar je tuin. Een mooi aangelegde tuin inclusief mooie poort is een parel voor het oog, ook voor het oog van de buren.

 

 Het is wel van groot belang dat jouw tuinpoort van hout goed wordt geplaatst en vastgezet. Je wil geen houten tuinpoort die gaat verzakken of scheef gaat hangen. En dus ben jij gebaat bij een specialist op dit gebied, iemand die weet waar hij aan begint en elke situatie perfect inschat. Met een stevig slot is een houten tuinpoort ook nog eens een barrière voor iemand die niets in jouw tuin te zoeken heeft.

Cortenstalen elementen in jouw tuin

Een opkomende trend die goed gepaard gaat met het plaatsen van schuttingen, is het gebruik van cortenstaal platen in de tuin. Met een reeks aan cortenstaal tuinschermen verdeel je op subtiele wijze je tuin in meerdere delen, door het maken van een losstaande schutting. Hier kun je vervolgens een extra zithoek maken, of juist een mooi element tentoonstellen. Ook heb je op deze manier extra windbescherming en privacy in je tuin.

Cortenstaal elementen zijn nog niet bij iedereen bekend, maar winnen in een razend tempo aan populariteit. Het heeft een mooie uitstraling en is enorm degelijk. Zijn onderhoudsarme eigenschap zorgt ervoor dat steeds meer mensen met een tuin kiezen voor cortenstaal, met bijvoorbeeld een cortenstaal plantenbak of een borderrand. Het geeft je tuin echt een heel ander aanzien.

Soms beginnen mensen met een cortenstaal plantenbak in hun tuin, maar volgen er al snel meer cortenstaal plantenbakken. En met cortenstalen platen is er nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een vijverbak of andere waterelementen. Cortenstalen platen bieden ongekende mogelijkheden, in de grote maar zeker ook in de kleinere tuin.

Vrijblijvend meer weten?

Is ook jouw interesse gewekt in een nieuwe schutting van hout of een houten poort voor jouw bestaande of nieuwe tuin? Wil jij ook wel eens profiteren van al die voordelen van cortenstalen elementen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Dit kan het begin zijn van een nog mooiere tuin, het verlengstuk van jouw huis!

 

 

Anita advies en tips

Gast

Overzicht blogberichten geschreven door gasten

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

read more
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef.Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 38 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (14 jaar) en Sanne (11 jaar). Ik...

read more
Tips bij het uitzoeken van een andere vloer

Tips bij het uitzoeken van een andere vloer

Tips bij het uitzoeken van een andere vloer Op een gegeven moment ontkom je er niet aan dat je toe bent aan een nieuwe vloer. Gemiddeld gaat een vloer zo’n 10 tot 15 jaar mee. Echter, zien we vaak dat mensen eerder kiezen voor een nieuwe vloer, bijvoorbeeld omdat ze...

read more
Alles wat jij moet weten over je tuinset

Alles wat jij moet weten over je tuinset

Alles wat jij moet weten over je tuinset De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we massaal onze tuinen weer opknappen en inrichten. Veel tuinsets hebben de winter op zolder of in de schuur doorgebracht en zijn toe aan een opfrisbeurt. Het is tijd om de...

read more
Dit is waarom we voor duurzame meubels moeten kiezen

Dit is waarom we voor duurzame meubels moeten kiezen

Dit is waarom we voor duurzame meubels moeten kiezen Duurzaamheid is steeds belangrijker geworden in onze samenleving en we zien dan ook dat steeds meer mensen bereid zijn om hierin te investeren. Een duurzame levensstijl houdt rekening met de toekomstige generaties...

read more
Hoe kun je je huis inrichten met hout?

Hoe kun je je huis inrichten met hout?

Hoe kun je je huis inrichten met hout?Hoe kun je je huis inrichten met hout? Veel mensen vinden het erg belangrijk om hun huis goed in te richten. Om dit goed te doen, is het handig om de juiste materialen te gebruiken om dit te gaan doen. Hout kan een ideaal...

read more
blogs van gasten van Fairwood houten vloeren en tafels