+31(0)344-640035 info@fairwood.nl
Showroom zoals thuis

Blogs Fairwood

Waar gaan onze blogs over?

Kies specifieke categorie

Hieronder blogs over Fairwood:

Showroom zoals thuis

Welke overeenkomsten tussen Fairwood showroom en thuis?

Een showroom zoals je huiskamer

Kiezen van een houten vloer blijft erg lastig.

Je nieuwe woning is nog niet gereed en je hebt alleen een tekening.

Als je tijdens de bouw gaat kijken heb je helemaal geen inzicht in maten en hoe groot je bank of eetkamertafel nu in deze ruimte is. Past het allemaal wel?

Je kunt tijdens een kijkdag niet je bank even onder de arm nemen. Bij projecten zoals Beltmolen in Nieuw Vossemeer, Slingerbos in Ophemert, Rijnhuizen in Nieuwegein of ’t Groen in Heinenoord.

Wat een donkere kleine ruimte

De woning heeft dan vaak nog grijze wanden die vooral bij bewolkt en somber weer donker ogen.

Dit maakt ook dat je in die periode regelmatig denkt hebben we hier zoveel geld voor betaalt.

Bij een bestaande woning is dit iets makkelijker omdat je met een meetlint en lasermeter

Als kunt zien hoe groot de bank of eetkamertafel van de huidige bewoners is.

Je hebt dan al meer een idee wat je kwijt kunt.

 

Nieuwe vloer kiezen van een klein staaltje

 

Veel showroom voor vloeren hebben lossen borden aan de wand. Maar op een vloer ziet het er anders uit dan aan de wand. En met een klein staaltje voor de kleur, kun je je dan nog lastig voorstellen hoe het eruit zal zien in je eigen woning.

 

 

Bij Fairwood hebben we lekker veel ruimte. In Tiel is de showroom 1500 m2 groot en in Rijnsburg 850 m2. Dit is verdeeld in meerdere ruimtes. Dus pakken we flink uit met grote vlakken vloeren.

Vaak horen we van klanten dat de inrichting in onze showrooms een huiselijke sfeer heeft.

En dat ze goed kunnen voorstellen hoe het eruit komt te zien.

Bijvoorbeeld een grote ruimte vol met vintage eiken die verouderd zijn en soms een open noesten en scheurtje. Deze worden kant en klaar geleverd. Door er meerdere naast elkaar op de vloer te zien kun je ze goed vergelijken. Dan kun je goed zien hoeveel noesten er in deze soort vloer zit. En welke kleur jouw voorkeur heeft.

 

 

Schoenen uit

 Er zijn regelmatig klanten die hun schoenen uittrekken en kijken hoe deze stoere vloer aanvoelt als je erop loopt.

 

Welke maat patroonvloer?

We hebben bijvoorbeeld een ruimte met een visgraat vloer in de maat 12,5 x 60 cm.

Als deze ruimte ongeveer 4.5 m breed is kun je zien dat het patroon van deze visgraat ong. 5 x

terugkomt. Je kunt dan heel goed voorstellen als je kamer wat breder of smaller is hoe dit bij jou eruit komt te zien.

 

Welke kwaliteit?

 Van een klein voorbeeld krijg je geen duidelijk beeld hoeveel noesten erin de vloer zitten.

Door de grote vlakken zie je dit wel. Wij willen duidelijk laten zien wat je krijgt. Misverstand over de geleverd vloer gunnen we u niet. Maar vinden we zelf ook niet leuk.

 

Menselijke maat

 We zetten je door deze voorbeelden aan het denken Hoe past het? Is het in verhouding met de ruimte? Dit wordt ook wel de menselijke maat genoemd. Een enorme bank in een kleine ruimte laat weinig vloeroppervlak over. Of kleine accessoires in een enorme kamer, vallen helemaal weg je vindt het niet meer terug.

Dit is met vloeren hetzelfde. De maat van je bank stem je af op de ruimte. Dit doe je ook met de breedte van een rechte plank, de maat visgraat of Hongaarse punt.

Ook willen we je in onze showroom inspireren wat je allemaal met hout kunt doen. Een trap bekleden in dezelfde kleur als je vloer. Tafelblad in zelfde kleur als de vloer, en dan afwijkende kleur tafelpoot.

 

Juiste combinatie

 Combinaties van houten tafels met houten vloer. Schuifdeuren van eiken, muurplanken en natuurlijke accessoires etc. Hoe kun je een nieuwe vloer combineren met de eiken tafel die je al hebt?

Bij Fairwood begrijpen wel dit allemaal en zetten we regelmatig de showroom op zijn kop. We schuiven dan met meubels en stoelen om je te laten zien wat het gaat worden. Ook kun je in de opslagloods je vloer of tafelblad zien. Of vertel ons het woon dilemma waar je mee rond loopt.

Neem foto’s mee, Pinterest, woonblad of het kussen van je bank etc. wij denken mee met de inrichting van je nieuwe woning. Of vertel ons het woondilemma waar je mee rond loopt.

 

Thuis

 En met die nieuwbouwwoning komt het helemaal goed, als de wanden en plafond licht gemaakt zijn oogt alles veel ruimer. En er is enorm veel keus in leuke meubelen en vloeren voor je nieuwe woning.

Zodat je nieuwe huis ook werkelijk je thuis wordt.

Overzicht blogberichten over Fairwood

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen nieuwbouw nieuwe fase

Bentwijck Benthuizen; nieuwbouw nieuwe fase in ons levenWe voelen ons niet oud; we gaan verhuizen en opnieuw inrichtenWij gaan een nieuwe fase van ons leven in en die nieuwe fase heet Benthuizen. In de nieuwbouw Bentwijck hebben wij namelijk een levensbestendige...

Lees meer
Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Visgraatvloer voor onze woning in Parijsch Culemborg

Even voorstellen; Wij zijn de familie de Greef uit Culemborg.Mijn naam is Annelies de Greef, ik ben 35 jaar oud en woon in Culemborg. Mijn man Gerard en ik hebben onlangs een nieuwbouwhuis gekocht in de wijk Parijsch en we hebben twee kinderen, Job (11 jaar) en Sanne...

Lees meer
vloeren klaarmaken in Fairwood loods