Massieve houten vloeren, lamelparket of massief ?

massieve houten vloeren, eiken vloerenmassieve houten vloeren, extra brede vloeren

Stephensonstraat 23 - 4004 JA Tiel - 0344-640035 - info@fairwood.nl - Whatsapp: 0621530945
Ma-Di-Wo-Vrij: 8.30-17.00 - Do: 8.30-20.00 - Za: 10.00-16.00 - - Zo: Gesloten


krimpen uitzetten hout
Houten vloer » Houten vloeren » Soorten vloeren » Massieve houten vloeren


Op deze pagina:

 • Massieve houten vloeren in diverse houtsoorten bij Fairwood.

 • Massieve houten vloer tot 18 cm breedte kan zwevend worden gelegd.

 • Breedte van de ruimte bij zwevend leggen niet breder dan 6,5 meter (lengte ruimte minder van belang).

 • Massieve houten vloer heeft meestal meer karakter en uitstraling dan lamelparket (vooral bij planken met noesten en scheuren).

 • Grenen vloeren zijn alleen als massieve vloer verkrijgbaar.

 • Kijk altijd naar de ruimte en naar de omstandigheden of er een massieve houten vloer kan worden gelegd.

 • Een massieve houten vloer zal eerder een kraakje of een kiertje geven, hetgeen juist de charme van dit houtproduct is.massieve vloeren

Massieve houten vloerenKlik hier voor:
houten vloer vraagVrijblijvende offerte massieve houten vloer:volhouten vloerdelenMassieve houten vloerdelen zie je steeds minder in houten vloeren winkels, terwijl ze toch het meest eerlijke product zijn en de langste levensduur hebben.breedtes van volhouten vloerdelen
breedte van massief houten vloerWelke afmetingen massieve houten vloeren heeft Fairwood ?


volhouten vloerplanken

massieve planken Waarom deze teruggang bij anderen en waarom zijn volhouten vloeren bij Fairwood nog steeds populair ?

 

Een volhouten plankenvloer is een geschaafde vloer, van planken met mes- en groef bewerking.

 

Het is buitengewoon belangrijk om ook aan de kopse kanten van de planken een mes- groef bewerking te hebben.

 

Prijzen planken

Alhoewel dit een dure bewerking is. kunt u feitelijk niet zonder deze bewerking als u een mooie strak gelegde massief houten vloer wilt hebben.

Fairwood verkoopt nog steeds grote hoeveelheden volhouten planken.

Dit komt omdat Fairwood beschikt over een grote voorraad aan massief hout.

Fairwood is daarom relatief goedkoop in plankenvloeren. Zonder een grote voorraad is verkopen namelijk ondenkbaar.

Verder heeft Fairwood een eigen kijk op hout en kleinmeubelen. Fairwood loopt niet blind achter de massa aan.

Veel houten vloeren winkels raden een massief houten vloer af, omdat ze niet de beschikking hebben over een goede voorraad vloeren en omdat de kennis over hout verloren lijkt te gaan.

massieve plankenvloer


Zowel een volhouten parketvloer als lamelparket hebben voordelen en nadelen.

Er kan niet gezegd worden dat de ene soort altijd beter is dan de andere.

Er moet gekeken worden naar de situatie waar u de vloerdelen wilt laten leggen, welke legmethode moet worden gehanteerd bij het leggen en wat uw persoonlijke smaak en budget is.

 

Bij de ene klant adviseren wij daarom massief aan en bij de andere klant juist weer lamelparket of multiplanken.

Wij stellen de vragen, u geeft de antwoorden en onze parketleggers controleren onze bevindingen nog voor het leggen.

Kennis van hout is daarbij onontbeerlijk en een parketzaak moet natuurlijk wel beiden kunnen aanbieden om tot een eerlijk advies te kunnen komen.    

 

voordeel massief houten vloer

Massief houten vloer voordelen

 

massieve vloerplanken  Voordelen van massieve houten vloeren.


Volhouten vloerplanken gunstige prijs-kwaliteitsverhouding Massieve houten vloeren gunstige prijs-kwaliteit verhouding


 • Massieve planken, zeker als het relatief gunstig geprijsde houtsoorten betreft zullen goedkoper zijn dan bijvoorbeeld lamelparket in deze houtsoorten. De productiekosten van een volhouten plankenvloer zijn immers lager.


 • Bij houten vloeren met relatief veel noesten zullen massieve parketvloeren goedkoper zijn dan lamelparket. Bij de productie gaat immers minder hout verloren.


 • Volhouten planken kunnen heel goed zelf door u zwevend worden gelegd.


 • Het "zwevend leggen" van massieve planken vloeren is de goedkoopste manier om een parketvloer te leggen. Deze besparing in de legkosten maken een volhouten vloer zwevend gelegd, de goedkoopste parketvloer


 • Een volhouten vloer die zwevend isjn gelegd, is verhuisbaar
  of kunnen eventueel aan een derde worden doorverkocht. Ook kunt u op den duur de volhouten vloer verplaatsen van woonkamer naar slaapkamer.De volhouten vloer kan hierna immers nog jaren mee.


 • Volhouten vloeren kunnen meerdere keren weer worden geschuurd of in de olie/lak worden gezet. Hierdoor wordt de langst mogelijke levensduur bereikt. Omgerekend naar kosten per jaar heeft u daarom een kwalitatief hoog, maar goedkoop product.


 • Een volhouten parketvloer die na een tiental jaren opnieuw wordt gelakt of geolied ziet er uit als een totaal nieuwe vloer. U kunt dan voor dezelfde afwerking of kleur gaan of voor een totaal andere kleur. Iedereen zal denken dat u een totaal nieuwe volhouten vloer heeft gekocht


volhouten vloerdelen

vloerdelen gunstige prijs-kwaliteitsverhoudingEen volhouten plankenvloer heeft de meest natuurlijke werking


 • Een massieve planken vloer -rondom met veren gelegd- kan de natuurlijke werking van het hout het beste opvangen.


 • Veren houden de massieve plankenvloer op spanning en de natuurlijke
  werking wordt opgevangen en niet kunstmatig belemmerd.Er is geen "gevecht meer met de natuurlijke werking" maar de natuurlijke werking wordt gecontroleerd toegestaan.


 • Mocht de massief houten vloer toch te veel hebben gewerkt, zal dit in de meeste gevallen niet betekenen dat de volhouten vloer als verloren moet worden beschouwd. Meestal kunnen de planken zonder veel schade worden vrijgezaagd. Een lamelparket houten vloer die is gaan werken wordt wel als verloren gezien. Aan lamelparket valt dan niets meer te repareren.volhouten planken gunstige prijs-kwaliteitsverhoudingVolhouten planken geven de meest natuurlijke uitstraling


 • Bij massieve planken vloeren wordt de natuurlijke uitstraling van het natuurproduct "hout" het best weergeven. Elke plank is immers anders.


 • Wanneer u een verouderde houten vloer wilt hebben met een echt oude uitstraling kunt u het beste een volhouten parketvloer nemen. We hebben bij het verouderen meer "vlees" aan de planken om de kastijdingen etc. zo natuurlijk mogelijkte laten zijn.


 • Bij plankenvloeren waar noesten en scheuren in mogen blijven zitten kunt u het beste een volhouten vloer nemen. Zo moeten we bij lamelparket of bij Bourgogne/Tapis een houten plank opzagen in 2 gedeeltes. Bij deze dunne toplagen, zullen de noesten eruit breken en grote gaten veroorzaken. Deze gaten moeten later weer kunstmatig worden opgevuld, hetgeen de natuurlijke uitstraling van de vloer banadeeld. Deze noesten -die het karakter aan de vloer geven- blijven juist bewaard.gunstige prijs-kwaliteitsverhouding massieve houten vloeren t.o.v. lamelparketVerkrijgbaar in super brede delen


 • Planken zijn in veel bredere breedtes verkrijgbaar dan bijvoorbeeld lamelparket of Bourgogne - tapis.


 • Het is bijzonder lastig om bij de productie van lamelparket dunne plakken te zagen met een breedte van meer dan ca. 25 cm.


 • Een groot deel van deze "plakken" zullen direct na het zagen breken of schotelen, waardoor ze verloren gaan om lamelparket van te maken. Bovendien hebben super brede vloerdelen relatief meer noesten, hetgeen het snijden van extra brede plakken hout verder moeilijker maakt. Bij het zagen van extra brede vloerplanken kennen we deze problemen niet. 

nadelen volhouten vloer

Massief houten vloer nadelen

 

massief eikenNadelen van volhouten plankenvloer


 • Een 20 mm. massieve plank is dikker dan Bourgogne - tapis of een lamelparket houten vloer. Bij het verlijmen op spaanplaat komt hier de dikte van de spaanplaat overigens nog bij. Soms heeft u bij het leggen van de houten vloeren deze dikte niet en zult u moeten kijken naar lamelparket of bourgogne-tapis.


 • Massief eiken vloeren die zwevend gelegd zijn, kunnen door de natuurlijke werking van het hout iets krimpen of uitzetten. De werking van muur tot muur zal groter zijn dan bijvoorbeeld bij lamelparket.


 • Een zwevend gelegde parketvloer zal soms door de schommelingen in relatieve luchtvochtigheid en temperatuur tijdelijke een kraakje kunnen geven.

Vraag aan Fairwood:

houten vloeren vraag

Fairwood op Social mediaFairwood 20 jaar:

1 September 2017 
20 jaar boom planten

Ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van de houthandel en het 20 jarig bestaan van Fairwood, heeft onze eerste generatie een eik geplant.

Wij als tweede en derde generatie, doen ons uiterste best u met dezelfde passie en vakkennis ook de komende 20 jaar te blijven ontvangen.

U bent daarom altijd van harte welkom in Tiel.

SHOWROOM DRUK:

Mocht de de telefoon niet opgenomen worden:

drukte showroom

 

Houten vloeren, tafels showroom soms erg druk

Bel ons a.u.b. wat later terug (0344-640035) of stuur een mail: info@Fairwood.nl

 

Externe links Houten Vloer: