Klikvisgraatparket leggen

Stephensonstraat 23 - 4004 JA Tiel - 0344-640035 - info@fairwood.nl - Whatsapp: 0621530945
Ma-Di-Wo-Vrij: 8.30-17.00 - - Do: 8.30-20.00 - - Za: 10.00-16.00 - - Zo: Gesloten


krimpen uitzetten hout
Houten vloer » Houten vloeren » Houten vloer leggen » Zwevend leggen » Adviezen zwevend leggen » Klikvisgraatparket leggen


Klikvisgraatparket leggen

Klik Visgraatparket leggenklikvisgraatparket
hoe leg ik klikvisgraatparketKlikvisgraatparket

Kijk op de speciale pagina over klik-visgraatparket.

 Hoe leg ik een klikvisgraatparket houten vloer ?

Tips leggen Klikvisgraatparket

(leggen geschiedt geheel onder eigen risico, er kunnen geen rechten worden ontleend aan onduidelijkheden of fouten in onderstaande tips. Bij vragen over deze tips kunt u ons altijd mailen info@fairwood.nl of bellen: 0344-640035)


Stap 1 Leggen klikvisgraat

Kies de kamerhoek waaruit u wilt beginnen. Neem plank (type A). Begin van de linkerhand-kant. De meskant van de plank wijst naar de muur en is op 45 Graden. De afstand tussen de muur en de plank bedraagt iets minder dan 1 plankbreedte.
Klikvisgraatparket installeren

Stap 2 Leggen klikvisgraat

Pak de tweede plank (type B) en klik de lange zijde in de kopse kant van de eerste plank (type A). Druk de planken voorzichtig in elkaar. De groeven vormen nu een doorlopende lijn.
Klikvisgraatparket installeren stap 2

Stap 3 Leggen klikvisgraat

Plaats de lange kant van de derde plank (type A) in de kopse kant van de tweede plank (type B). Klik deze in dezelfde hoek in elkaar als u heeft gedaan bij stap 2. Herhaal deze handelingen bij de rest van de planken.
Klikvisgraatparket installeren stap 3

Stap 4 Leggen klikvisgraat

Na het plaatsen van de laatste plank in de eerste rij, kijkt u of het geheel in het midden ligt tussen de beide muren. De gaten 6 en 7 moeten wederom kleiner zijn dan 1 plankbreedte. Wanneer dit niet het geval is kunt u een extra plank toevoegen.
Klikvisgraatparket installeren stap 4

Stap 5 Leggen klikvisgraat

Voordat de eerste rij klaar is, moet u de randplanken gaan zagen. Vergeet niet een ruimte van 10 mm. open te houden aan de wand (werking hout). Meet de afstand van het gat en zaag de randplanken op maat.

Klikvisgraatparket installeren stap 5

Stap 6 Leggen klikvisgraat

Plaats de eerste plank in een hoek boven de eerste rij. Net als u heeft gedaan bij de eerdere planken. Deze plank komt zowel op de kopsekant als de lange kant. Zodra u de plank op de juiste plaats houdt, klikt u deze in de eerder gelegde plank.
Klikvisgraatparket installeren stap 6

Stap 7 Leggen klikvisgraat

Neem de tweede plank van de tweede rij en plaats deze tegen de derde plank van de eerste rij. Vervolg deze handeling tot het einde van de tweede rij. De laatste plank dient u net als bij de eerste rij op maat te zagen.
Klikvisgraatparket installeren stap 7

Stap 8 Leggen klikvisgraat

Vul de rij. Deze keer echter van rechts naar links. Plaats de plank zodat hij klikt in de vierde plank van de vorige rij. Precies zoals u ziet op de tekening. Vervolgens klinkt u de volgende plank in de tweede plank. Eindig de rij net als u heeft gedaan bij stap 5.
Klikvisgraatparket installeren stap 8

Stap 9 Leggen klikvisgraat

Vervolg bovenstaande legmethode totdat u vier complete rijen heeft. Nu komen we op het punt dat we de rijen moeten stellen t.o.v. de startmuur.
Klikvisgraatparket installeren stap 9

Stap 10 Leggen klikvisgraat

De vier rijen dienen parallel aan de startmuur te worden geplaatst en gezaagd. Neem een meetband om de juiste positie van de zaagsnede vast te stellen. Teken vervolgens een lijn, zodat een gelijke afstand blijft tot de muur (zie tekening).

Klikvisgraatparket installeren stap 10

Stap 11 Leggen klikvisgraat

Als u klaar bent om te gaan zagen, neemt u de vloerplanken uiteen. U gaat zagen op de lijn die u zojuist heeft getekend. Het is een stuk eenvoudiger om het overzicht te bewaren, als u de planken vooraf nummert. U kunt dan precies zien waar de planken horen (zie tekening).
Klikvisgraatparket installeren stap 11

Stap 12 Leggen klikvisgraat

Wanneer u de planken heeft gezaagd, gaat u driehoeken bouwen. Begin aan de linkermuur. Om de kleine plankjes bijeen te houden is het handig om bij deze plankjes lijm in de groeven te spuiten.
Klikvisgraatparket installeren stap 12

Stap 13 Leggen klikvisgraat

Zodra u meer rijen bouwt, zoals bij stap 12 wordt de vloer steeds sterker. Zoals eerder, werk van links naar rechts. Einde van de rij zagen als bij stap 5 en vervolgens werkt u bij de volgende rij van rechts naar links.
Klikvisgraatparket installeren stap 13

Stap 14 Leggen klikvisgraat

Controleer constant of het gat voor de werking van de vloer gehandhaafd blijft. Gebruik zo nodig spiesjes.
Klikvisgraatparket installeren stap 14

Stap 15 Leggen klikvisgraat

Bouw de rest van de rijen op bovenstaande wijze. U werkt van links naar rechts en daarna van rechts naar links. Altijd eindigen met het zagen van de randplanken zoals bij stap 5.
Klikvisgraatparket installeren stap 15

Stap 16 Leggen klikvisgraat

U bent nu bij de laatste rijen aangekomen. De planken moeten worden gezaagd. Wederom is lijm in de groeven van de kleine plankjes handig om deze in de juiste positie te houden.

Klikvisgraatparket installeren stap 16

Stap 17 Leggen klikvisgraat

Nadat u klaar bent met de installatie van de visgraatclickparketvloer, is het tijd om de spiesjes te verwijderen. Bedek het gat voor de werking van de vloer met een hoge- of platte plint.
Klikvisgraatparket installeren stap 17

Vraag aan Fairwood:

houten vloeren vraag

Fairwood op Social mediaSHOWROOM DRUK:

Mocht de de telefoon niet opgenomen worden:

drukte showroom

 

Houten vloeren, tafels showroom soms erg druk

Bel ons a.u.b. wat later terug (0344-640035) of stuur een mail: info@Fairwood.nl

 

Externe links Houten Vloer: