Iroko houten vloeren

Fairwood eiken en andere houten vloerenAmerikaans Wit eiken houten vloer
houten vloerenHouten vloeren in houtloodsen en showroom

Amerikaans Wit eiken vloeren hebben een mooie houttekening

Eiken en andere houten vloerenDiverse houtsoorten houten vloeren

Eiken vloeren van Amerikaans Wit eikenhout

Grote voorraden houten vloerenSoorten houten vloeren

Massieve Amerikaans Wit eiken vloeren en Amerikaans Wit eiken lamelparket

houten vloer gelegd op uw adresHouten vloeren leggen

Eiken vloeren met een mooie breedte

welke afwerking op uw houten vloerAfwerking, kleur en bescherming houten vloer

Amerikaans Wit eiken vloer in de olie of in de lak

vloer roken, borstelen, whitewashSpeciale bewerkingen houten vloeren

Wit eiken vloeren kunnen mooi in de whitewash worden gezet

welk onderhoud houten vloerOnderhoud van de houten vloer

Onderhoud van Amerikaans eiken vloer in de lak of in de olie ?

Kies uw eigen vloer in onze loodsHouten vloer zelf kiezen

Amerikaans Wit eiken bij Fairwood uit voorraad

Bepaal zelf de kleur van uw houten vloerZelf kleur bepalen houten vloer

Wit eiken vloeren zijn hard en duurzaam

prijzen houten vloerenPrijzen houten vloeren

Amerikaans Wit eiken door Fairwood rechtstreeks geïmporteerd

Stephensonstraat 23 - 4004 JA Tiel - 0344-640035 - info@fairwood.nl - Whatsapp: 0621530945
Ma-Di-Wo-Vrij: 8.30-17.00 - - Do: 8.30-20.00 - - Za: 10.00-16.00 - - Zo: Gesloten


krimpen uitzetten hout
Houten vloer » Houten vloeren » Houtsoorten » Iroko houten vloeren
Klik hier voor:
houten vloer vraagVrijblijvende offerte Iroko houten vloer:iroko vloeren, kambala houten vloerenHerkomst Iroko / Kambala

 

Iroko of Kambala zijn de commerci�le namen voor twee botanische soorten:


Chlorophora regia A. Chev. komt uit de natte delen van het West-Afrikaanse regenwoud, van Gambia tot Ghana.

Chlorophora excelsa (Welw.) benth. en Hock f. komt uit bostypes met meer bladverlies, van Senegal tot Mozambique.

 

 

Het splinterhout Iroko is geelachtig Wit, terwijl het kernhout goudoranje is, soms gaat naar bruin over. Deze houtsoort heeft enkele verschroeide kernen, is matig glanzend en heeft een matig ruwe textuur. Iroko groeit in West-Afrika. Het is een middelhard hout vooral resistent tegen vervormingen. Het wordt gekenmerkt door een natuurlijke stabiliteit, waardoor het een ideaal materiaal voor houten vloeren is. 

iroko vloeren, kambala houten vloerenIroko eigenschappen

Hout Iroko is van nature resistent tegen verrotting en is beroemd als het hout die zeer resistent tegen termieten is. Dit hout droogt goed. Als soort van vloerbedekking is het hout Iroko kernachtig en resistent. Het is ongeveer vijfentwintig procent harder dan het hout van Amerikaanse eik.

iroko vloeren, kambala houten vloerenIroko verwerkbaarheid

Hout Iroko kan goed gesneden worden, is relatief gemakkelijk om te spijkers te boren en om te lijmen. Het is een goed materiaal voor vloer productie.

 

Uitzicht
De Iroko is een lichtboom die meestal goed natuurlijk verjongt, vooral op open plaatsen in het bos waar olifanten grazen, langs exploitatiewegen of op plaatsen met ijle vegetatie.

 

Kleur en tekening
Het kernhout is goudbruin en verdonkert aan de lucht tot donkerbruin.

 

Het verschilt duidelijk van het spinthout, dat geelWit is.

 

De houtstructuur is vrij gelijkmatig, met een matig fijne nerf.

 

Iroko heeft een rechte draad tot kruisdraad, en in een zeldzaam geval een golvende draad.

 

Rond de houtvaten laat het bleke parenchym duidelijke lichtgekleurde sporen na, vooral op dosse. Dat levert het hout zijn typische lichtgekleurde streep- of zigzagtekening op. Ook de groeiringen zijn goed zichtbaar.

 

Duurzaamheid
Het kernhout is duurzaam tot zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I-II). Het spinthout is niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V). Iroko is ook heel goed bestand tegen zuren en basen.

 

Droging en vochtgehalte
Na het zagen wordt Iroko op latten gestapeld en meteen verscheept » zonder droging. De stapellatten laten soms donkere strepen na op het hout. Drogen gaat vrij snel » versneld of aan de lucht. Toch bestaat het risico op scheuren en vervormingen, vooral bij kruisdraad.

 

Bewerking
Iroko is goed bewerkbaar, zowel machinaal als met de hand. In de hartbarsten komen soms steenharde Witte kalkinsluitsels voor, van uiteenlopende grootte. Die stompen de werktuigen af.
Verzaagt u het hout met een cirkelzaag? Houd dan een hoek van 20� aan. Werkt u met materiaal dat gehard is met wolfraamcarbide? Gebruik dan een snijhoek van 15�. Diezelfde hoek voorkomt ook inspringsel bij bewerking van hout met kruisdraad op een werkbank.
Bij de machinale bewerking komt fijn zaagsel en schuurstof vrij. Dat kan allergische reacties veroorzaken. Gebruik daarom een goede afzuiging.

Afwerking

 

Iroko voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding of terrassen blijft vaak onbehandeld. Het vergrijst dan en krijgt een natuurlijk effect.
Iroko bevat chlorophorine, een antioxidant die in organische solventen oplost. Dat vertraagt of verhindert soms de droging van afwerkingsproducten op solventbasis. Reinigen met thinner of white spirit kan dit verhelpen.
Vermijd ook contact met beton, omdat de inhoudstoffen de uitharding ervan vertragen.

 

Het hout bevat ook wateroplosbare inhoudsstoffen. Behandeling met watergedragen producten kan Witte vlekken opleveren. Dat kun je vermijden door afwerkingsproducten te gebruiken op basis van kunstharsen (cellulosevinylverf of polyurethaanvernis). Die drogen door polymerisatie en vormen zo een prima ondergrond voor watergedragen afwerkingsproducten. Voor een mooi glad oppervlak is een pori�nvuller vooraf aangewezen.

 

Bevestigen en verlijmen
Nagelen en schroeven gaat gemakkelijk. Toch veroorzaakt contact met ijzer corrosie. Daarom is het aangewezen om roestvrij bevestigingsmateriaal zoals inox te gebruiken. Verlijmen gaat vlot met alle gangbare lijmtypes.


Kambala Iroko Lamelparket vloerdelen

Kambala Iroko hout is een extreem duurzame houtsoort. Hoe donkerder de kleur des te duurzamer is het hout. Eenmaal bewerkt en goed droog blijft Kambala Iroko lamelparket zeer stabiel. Onze Kambala Iroko lamelparket vloerdelen hebben een toplaag van 4 of 6mm dik Iroko Kambala hout.

 

De onderlaag van onze Kambala Iroko Lamelparket vloerdelen bestaan uit een aantal van de beste lagen berken multiplex.

 

Onze Kambala Iroko vloerdelen worden knoestvrij, nageschuurd en kunnen op aanvraag behandeld worden aangeleverd. Kambala Iroko uit Afrika Onze Kambala Iroko producten komen uit Odum, Ghana,West-Afrika, Ivoorkust en Kameroen. Kambala Iroko is de bekendste naam voor de botanische soortchlorophora excelsa. Het behoort tot de familie van de Moraceae. De boom word gemiddeld 50 meter groot met een doorsnede van 75 tot maarliefst 250 cm! Iroko en Kambala zijn de gangbare namen voor twee botanische soorten: Chlorophora regia afkomstig uit de natte delen van het West-Afrikaanse regenwoud tussen Gambia en Ghana. Chlorophora excelsa afkomstig uit bosgebieden van Senegal tot Mozambique. De Iroko boom is een lichtboom die voorkomt op open plaatsen in het bos waar de boom meestal goed natuurlijk verjongt. Kambala Iroko hout De structuur van het Kambala Iroko hout heeft een lichte kruisdraad en is soms onregelmatig. Kambala Iroko hout is een lichtbruine houtsoort soms zelfs goudgeel. Maar door zonlicht (UV) wordt het Kambala Iroko hout na verloop van jaren chocoladebruin. Kambala Iroko hout lijkt een beetje op Teak en wordt ook wel als Teakvervanger gebruikt. Maar Kambala Iroko hout is van mindere kwaliteit dan �cht Teak. De foutieve benaming "IrokoTeak" kan dan ook beter niet gebruikt worden. Voorboren aanbevolen bij spijkers en schroeven. Het Kambala Iroko hout is duurzaam tot zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I-II). Kambala Iroko hout is goed bestand tegen inwerking door zuren en andere chemische stoffen. Kambala Iroko parketvloer Wij kunnen u diverse Kambala Iroko parketvloeren leveren. Bij ons vindt u Kambala Iroko parketvloeren in lamelparket, massieve vloerdelen en tapis parket varianten. Iroko Kambala vloerdelen afwerken Iroko Kambala afwerken, is gemakkelijk. Zowel water- als oplosmiddelhoudende beitsen, olie, lakken en vernissen zijn geschikt voor het afwerken van Iroko Kambala vloerdelen. Voor de afwerkingen van Kambala Iroko vloerdelen bent u bij Kwaliteitparket.nl aan het juiste adres. Wij kunnen de Iroko Kambala vloerdelen voor u oli�n, waxen of lakken, hierbij heeft u de keuze uit machinale of handmatige afwerking van de vloerdelen. Onze Iroko Kambala vloerdelen kunnen zeer onderhoudsvriendelijk worden afgewerkt. Kambala Iroko hout op vloerverwarming Kambala Iroko lamelparket en Kambala Iroko tapis kunnen toegepast worden op vloerverwarming, massieve Kambala-Iroko houten vloerdelen kunnen niet worden toegepast op vloerverwarming.  

 

Vraag aan Fairwood:

houten vloeren vraag

Fairwood op Social mediaFairwood 20 jaar:

1 September 2017 
20 jaar boom planten

Ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van de houthandel en het 20 jarig bestaan van Fairwood, heeft onze eerste generatie een eik geplant.

Wij als tweede en derde generatie, doen ons uiterste best u met dezelfde passie en vakkennis ook de komende 20 jaar te blijven ontvangen.

U bent daarom altijd van harte welkom in Tiel.

SHOWROOM DRUK:

Mocht de de telefoon niet opgenomen worden:

drukte showroom

 

Houten vloeren, tafels showroom soms erg druk

Bel ons a.u.b. wat later terug (0344-640035) of stuur een mail: info@Fairwood.nl

 

Externe links Houten Vloer: