Houten vloeren geloogd en gebeitst

houten vloer gebeitst

Stephensonstraat 23 - 4004 JA Tiel - 0344-640035 - info@fairwood.nl - Whatsapp: 0621530945


krimpen uitzetten hout
Houten vloer » Houten vloeren » Speciale bewerkingen houten vloer » Logen en beitsen van houten vloer


houten vloeren gerookt, roken eiken vloeren

Houten vloeren logen en beitsenlogen van houten vloeren Logen van houten vloeren geeft meer tekening

Het logen van eiken heeft als doel de zuren (looizuur) uit te spoelen zodat je een verkleuring naar grijs/bruin krijgt (verweerd) Dit werd gedaan met oxaalzuur

 

In bepaalde houtsoorten zoals eiken zit looizuur of gallotannine opgeslagen. Deze stof zorgt voor bescherming van de boom tegen insektenvraat en bacterie aanvallen van buitenaf. Er zijn stoffen die met dit looizuur een verbinding aan gaan. Het hout verkleurt hierdoor. Deze stof heet loog en zorgt voor die verkleuring. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat loog het tegenovergestelde is van zuur. Met een loog wordt het hout (vooral eiken) donkerder en met een zuur wordt het hout lichter van kleur.

 

Oxaalzuur wordt gebruikt om hout te bleken. Dat kan met bijvoorbeeld een zwarte kring in eikenhout die u er uit wilt halen, maar ook met een verweerde tuinstoel. In deze pot vind u 50 gram oxaalzuur. Wanneer u daar water bij doet ontstaat een verzadigde oplossing. Zolang er kristallen onderin de pot zichtbaar blijven is de oplossing nog voldoende en kunt u extra water bijvoorbeeldoegen. Wanneer de kristallen weg zijn neemt de concentratie af en moet oxaalzuur worden toegevoegd. De vlek of krijn kan nu worden ingekwast of besproeid met de oplossing. Laat dit een uurtje inwerken en drogen. Als het goed is is de zwarte vlek een stuk verminderd. Wanneer de vlek teveel gebleekt is, kan het gehele oppervlak nogmaals worden gebleekt om weer een zelfde kleur te verkrijgen.  Klik hier voor:
houten vloer vraagVrijblijvende offerte gebeitste of geloogde eiken vloer:Vraag aan Fairwood:

houten vloeren vraag

Fairwood op Social mediaFairwood 20 jaar:

1 September 2017 
20 jaar boom planten

Ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van de houthandel en het 20 jarig bestaan van Fairwood, heeft onze eerste generatie een eik geplant.

Wij als tweede en derde generatie, doen ons uiterste best u met dezelfde passie en vakkennis ook de komende 20 jaar te blijven ontvangen.

U bent daarom altijd van harte welkom in Tiel.

SHOWROOM DRUK:

Mocht de de telefoon niet opgenomen worden:

drukte showroom

 

Houten vloeren, tafels showroom soms erg druk

Bel ons a.u.b. wat later terug (0344-640035) of stuur een mail: info@Fairwood.nl

 

Externe links Houten Vloer: