Clickvisgraatparket


Fairwood b.v. - Stephensonstraat 23 - 4004 JA Tiel - 0031(0)344-640035 - info@fairwood.nl
Ma-Vrij: 8.30-17.00 -- Za: 10.00-16.00 -- Zo: Gesloten

Zoeken in site:


Houten vloer» Houten vloeren » Soorten houten vloeren » Parket » Visgraatparket » Clickvisgraat
clickvisgraatparket

Click-VisgraatparketClick-visgraatparket de manier om een visgraatvloer zwevend te leggen."In mijn appartement mag ik niet verlijmd leggen, gezien de 10dB geluidsnorm....toch wil ik graag een visgraatvloer."

- neem zwevend gelegd click-visgraatparket op 10dB ondervloer.clickvisgraat


Afmetingen:

Dikte: 14 mm. - Toplaag: 3 mm. - Breedte: 150 mm. - Lengte: 600 mm.
Verpakt in kartonnen dozen. 1.8 m2 per pak.


Super scherpe prijzen:

- Classic - Onbehandeld:
Eur 39,25 excl BTW = (Eur 47,50 incl. BTW)
- Classic - Geborsteld - wit gelakt:
Eur 41,28 excl BTW = (Eur 49,95 incl. BTW)


Tips leggen clickvisgraatparket

(leggen geschiedt geheel onder eigen risico, er kunnen geen rechten worden ontleend aan onduidelijkheden of fouten in onderstaande tips. Bij vragen over deze tips kunt u ons altijd mailen info@fairwood.nl of bellen: 0344-640035)


Stap 1

Kies de kamerhoek waaruit u wilt beginnen. Neem plank (type A). Begin van de linkerhand-kant. De meskant van de plank wijst naar de muur en is op 45 Graden. De afstand tussen de muur en de plank bedraagt iets minder dan 1 plankbreedte.
clickvisgraatparket installeren

Stap 2

Pak de tweede plank (type B) en klik de lange zijde in de kopse kant van de eerste plank (type A). Druk de planken voorzichtig in elkaar. De groeven vormen nu een doorlopende lijn.
clickvisgraatparket installeren stap 2

Stap 3

Plaats de lange kant van de derde plank (type A) in de kopse kant van de tweede plank (type B). Klik deze in dezelfde hoek in elkaar als u heeft gedaan bij stap 2. Herhaal deze handelingen bij de rest van de planken.
clickvisgraatparket installeren stap 3

Stap 4

Na het plaatsen van de laatste plank in de eerste rij, kijkt u of het geheel in het midden ligt tussen de beide muren. De gaten 6 en 7 moeten wederom kleiner zijn dan 1 plankbreedte. Wanneer dit niet het geval is kunt u een extra plank toevoegen.
clickvisgraatparket installeren stap 4

Stap 5

Voordat de eerste rij klaar is, moet u de randplanken gaan zagen. Vergeet niet een ruimte van 10 mm. open te houden aan de wand (werking hout). Meet de afstand van het gat en zaag de randplanken op maat.

clickvisgraatparket installeren stap 5

Stap 6

Plaats de eerste plank in een hoek boven de eerste rij. Net als u heeft gedaan bij de eerdere planken. Deze plank komt zowel op de kopsekant als de lange kant. Zodra u de plank op de juiste plaats houdt, klikt u deze in de eerder gelegde plank.
clickvisgraatparket installeren stap 6

Stap 7

Neem de tweede plank van de tweede rij en plaats deze tegen de derde plank van de eerste rij. Vervolg deze handeling tot het einde van de tweede rij. De laatste plank dient u net als bij de eerste rij op maat te zagen.
clickvisgraatparket installeren stap 7

Stap 8

Vul de rij. Deze keer echter van rechts naar links. Plaats de plank zodat hij klikt in de vierde plank van de vorige rij. Precies zoals u ziet op de tekening. Vervolgens klinkt u de volgende plank in de tweede plank. Eindig de rij net als u heeft gedaan bij stap 5.
clickvisgraatparket installeren stap 8

Stap 9

Vervolg bovenstaande legmethode totdat u vier complete rijen heeft. Nu komen we op het punt dat we de rijen moeten stellen t.o.v. de startmuur.
clickvisgraatparket installeren stap 9

Stap 10

De vier rijen dienen parallel aan de startmuur te worden geplaatst en gezaagd. Neem een meetband om de juiste positie van de zaagsnede vast te stellen. Teken vervolgens een lijn, zodat een gelijke afstand blijft tot de muur (zie tekening).

clickvisgraatparket installeren stap 10

Stap 11

Als u klaar bent om te gaan zagen, neemt u de vloerplanken uiteen. U gaat zagen op de lijn die u zojuist heeft getekend. Het is een stuk eenvoudiger om het overzicht te bewaren, als u de planken vooraf nummert. U kunt dan precies zien waar de planken horen (zie tekening).
clickvisgraatparket installeren stap 11

Stap 12

Wanneer u de planken heeft gezaagd, gaat u driehoeken bouwen. Begin aan de linkermuur. Om de kleine plankjes bijeen te houden is het handig om bij deze plankjes lijm in de groeven te spuiten.
clickvisgraatparket installeren stap 12

Stap 13

Zodra u meer rijen bouwt, zoals bij stap 12 wordt de vloer steeds sterker. Zoals eerder, werk van links naar rechts. Einde van de rij zagen als bij stap 5 en vervolgens werkt u bij de volgende rij van rechts naar links.
clickvisgraatparket installeren stap 13

Stap 14

Controleer constant of het gat voor de werking van de vloer gehandhaafd blijft. Gebruik zo nodig spiesjes.
clickvisgraatparket installeren stap 14

Stap 15

Bouw de rest van de rijen op bovenstaande wijze. U werkt van links naar rechts en daarna van rechts naar links. Altijd eindigen met het zagen van de randplanken zoals bij stap 5.
clickvisgraatparket installeren stap 15

Stap 16

U bent nu bij de laatste rijen aangekomen. De planken moeten worden gezaagd. Wederom is lijm in de groeven van de kleine plankjes handig om deze in de juiste positie te houden.

clickvisgraatparket installeren stap 16

Stap 17

Nadat u klaar bent met de installatie van de visgraatclickparketvloer, is het tijd om de spiesjes te verwijderen. Bedek het gat voor de werking van de vloer met een hoge- of platte plint.
clickvisgraatparket installeren stap 17

Vraag aan Fairwood:

houten vloeren vraag

Vloer, Tafel of Kast op Social media

VLOEREN SHOWROOM DRUK:

Telefoon wordt soms niet opgenomen:

drukte showroom

 

Houten vloeren, tafels showroom soms erg druk

Bel ons a.u.b. wat later terug (0344-640035) of stuur een mail: info@Fairwood.nl

 

Externe links Houten Vloer: